Kjøpshjelp Snowboard

Sikker på at du valgte riktig brett (og klær)?
Sikker på at du valgte riktig brett (og klær)?

Vi har laget en forenklet kjøpsguide til deg. Så har du ikke mulighet til å shoppe live hos oss, eller vil hjelpe oss å hjelpe deg, er dette stedet å starte. Guiden lar deg forholdsvis raskt eliminere rockerlinjene og lengdene du ikke er interessert i. Vi jobber ikke med noe annet, så ta kontakt om du vil slå av en prat om valgene du vurderer. Du når oss på  oslo@srfsnosk8.no eller ring: 930 29 020 så finner vi den beste løsningen i sammen.

Se utvalget vårt her. Link

1. Hvilket type brett passer deg?

Jungelen av teknologi og type brett vokser. Hvilken kjørestil har du? Hvordan ønsker du at brettet skal oppføre seg? Det letteste er å se på bildet som heter «Rocker/Camber Guide». Her har vi samlet de fleste av brettkonstruksjonene i en tabell og gitt de egenskapene vi opplever de byr på.  Hva slags materialer brettet er bygd opp med vil også spille en rolle, men i denne tabellen har vi vurdert forskjellene som kun konstruksjonen gir.

Klipp på bildet for å se det større
Klipp på bilde for å se det større

2. Hvilken lengde skal jeg ha?

Se på bildet som heter «Vekt/Lengde Snowboard». Her finner du lengden basert på vekt som er den sikreste måten å sikre seg at brettet er riktig lengde. Dette er ikke eksakt vitenskap og dine preferanser spiller også en rolle. Liker du retningsstabile brett (fart), velg litt lengre. Liker du lekne brett (sving & spin), velg litt kortere.

Klikk på bildet for å se det større
Klikk på bildet for å se det større

3. Velg brett, hvilken prisklasse

Vi har testet alle brettene vi selger i butikken. Vi har til dags dato ikke funnet mange brett under 4000,- kr som holder mål. Den viktigste egenskapen vi ser etter, er at brettet er allsidig under klassiske norske forhold. Mange brett kjøres med glede når snøen er myk og alt er nydelig. Det er imidlertid når isen titter fram i bratthenget, rotasjonen bremser på railen, eller brettet skvetter unna i landingene, at en mange produksjoner ikke holder mål. Vårt mål er at du er på utstyr som gjør alle dager verdt en tur i bakken, enten du vil ha ett brett til alt, eller en kombinasjon av flere spesialbrett i bagasjen.

Dyrere brett betyr som regel bedre teknologi. I snowboardsammenheng betyr det at materialkombinasjonen er mer kompleks, har lavere vekt, er spenstigere, bedre vibrasjonsdempet, har bredere bruksområde, får lengre levetid osv. Er du aktiv i kjørestilen, har god teknikk, bruker litt «kraft» når du kjører, vil et mellomklasse brett være veien å gå (f.eks Lib-Tech TRS). Er du i bakken for kosens skyld, og liker at brettet er lettkjørt velger du en noe mykere modell (f.eks Gnu Carbon Credit). Liker du at utstyret presterer maksimalt uansett lommebok, har vi løsninger for det også.

 

Vi har veiledet flere snowboardere på alle nivå lenger enn alle andre her til lands, vi hjelper gjerne deg også :)

One thought on “Kjøpshjelp Snowboard

  1. Tack Johan, vi lägger upp en länk till kartan ikväll. Vi kommer även skriva en reseberättelse och klippa ihop en kort dokumentärfilm när vi kommer hem./Peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *