Vi som jobber her

Alle våre ansatte er aktive og lever for skate, snowboard, surfing, kite, wake eller windsurfing. Dette gir oss definitivt en fordel med hensyn til testing av utstyr og kunnskap om produktene vi selger. Vi burer oss heller ikke inne i butikkene. Du treffer oss som jobber i .SrfSnoSk8. på de lokale strendene når det blåser og bølger, i fjellet når det laver ned og på de lokale skatespottene når det er tørt på bakken.
Hvis vi kan være til hjelp når du lurer på noe angående utstyr eller teknikk, er vi der når du spør. Vi har også et aktivt FORUM her på websiden hvor du kan spørre oss og teamutøverne om alt.Vi har en del sesongarbeidere og teamutøvere på jobb, så det er bare et par stykker vi har klart å få på trykk nedenfor.

(Vi er bare mennesker – de fleste av oss i alle fall, så forbehold om feil vi måtte gjøre med priser eller data eller tekster)

Butikksjefen i Oslo heter Simen Strandås, og han kan du bli bedre kjent med her.

ssl10905

– Hvorfor jobber du i nettopp denne SrfSnoSk8-butikken?
– Jeg begynte hos SrfSnoSk8 Oslo i 2004, mens det fremdeles het Seasport. Før dette  jobbet jeg i Playboard og i NRK. Tiden har gått fort, men jeg liker meg godt der jeg er nå.  Jeg digger å jobbe i en butikk som har fokus på å selge riktig utstyr til kundene sine, og som ikke nødvendigvis legger alt fokus på det å se fresh ut, slik enkelte “kjøpesenter-core butikkene” ser ut til å gjøre. Jeg liker også godt at vi kun har fokus på brett.

– Hvilken brettsport er du fascinert av?
– Jeg er veldig fascinert av freeboard. Hva er det godt for? Egentlig er jeg nok mest forundret over at det finnes folk der ute som ønsker seg sånt.For meg er det ordentlig brett som gjelder.

– Hvordan var ditt første møte med snowboard? Og hvor lenge har du holdt på?
– Jeg fikk teste en Sims Switchblade av en kompis i 1992. Etter det var jeg solgt , og jeg kjøpte det av han samme kvelden. Kjørte de første årene i armybukse fra Army Shop, army boots stivet opp med aviser, loppemarkedjakke, Helly Hansen polvotter og Swans goggles. Faen, det var gode tider!  Ingen som sa hva som var rett og galt, bare ren glede. Man ble kjent med alle man møtte på brett i bakken, og mange er gode venner den dag idag. Jeg husker jeg kjøpte mine første boots (Okey Boots) på Sport Extreme standen på Hjem og Hobby messa. Litt senere kjøpte jeg mitt første brett på Session, da det lå på Grünerløkka og Marius stod bak kassa. Det var et Evol Tarquin Robbins og var sykt tungt, men for meg var det en bit av himmelen. Søk på Tarquin Robbins på youtube. Smidig kjøring.

img_3747

– Hvor liker du best å holde på med det du gjør?
– Hjemmebakken for meg vil alltid være Varingskollen. Før de fikk boxer var det Kari løypa som gjaldt. Egget var legendarisk og det samme var hoppet i back countryen med flat landing. Hadde første sesongkort i 1994, og har vært der mye siden. Hemsedal er mitt andre hjemmsted, og det var der karrieren peaket på slutten av 90 tallet. Nå blir kroppen stivere for vært år, men method grabben sitter fortsatt.

– Hvordan utstyr kjører du på?
– Jeg kjører Lib Tech Skate Banana 156 og Lib Tech TRS 157. Bent Metal Restraint bindinger og noen psyko Del Mar boots fra Deeluxe. Sykt digg. Kjører fullt oppsett fra Holden. Dakine Thinline sokker, Mustang hansker og Tall Boy Beanie. Goggles fra Airblaster gjør at jeg kan henge med teamkjørerne som er 10 år yngre.

– Hvem så du opp til når du var 16 år? Og hvem synes du får det til å funke i dag?
– Jamie Lynn var favoritten da jeg var kid. Method air var knepet som gjaldt. Spinn to win var ett skjeldsord, og det gjaldt og gå stort, langt og med stil. En schvææær BS 180 danket uten en vinglete 720 any time. Jeg mener det samme fortsatt- for meg handler ikke snowboard om å telle rotasjoner, det handler om flyt.

img_3746

– Favoritt actionsport-film?
– Volcoms film the Garden står som en klippe. Får lyst til å kjøre vær gang jeg ser den. Jeg synes Simple Pleasures av Mack Dawg er det beste de har gitt ut. De nye filmen er sjelløse og ser ut som Pepsi Max reklamer i forhold.
Ta det med en klype salt- Jeg er en gammel grå man. (La meg snakke om gamledager hvor alt var så jævli mye bedre og lærern slo oss om vi ikke var stille i timen).

– Favoritt youtube-klipp?

– Favoritt spot?
– Hmmmmm… It’s a secret. Men min favoritt spot nr. 2 er….. en hemmelighet det og. Sjekk ut Varing mot slutten av sesongen. Dra til et skisenter du ikke har vært i før. Gå opp på en topp. Kjør med venner. Kjør alene. Ha det gøy. Følg terrenget. Flyt.

–  Favoritt triks?
– Method Air, Bs 180 og Cab.

Du vil også møte på Erik Widlund. Han jobber ikke fulltid, men mulighetene for at nettopp han hjelper deg en dag er allikevel store.


n745665496_318395_5843jpg

 

– Hvorfor jobber du i nettopp denne SrfSnoSk8-butikken?
– Jeg fikk jobben gjennom en bekjent, som så mitt enorme potensiale som selger og som kjente til min vitenskap innenfor fagfeltet. Jeg ble rett og slett headhuntet!
Det som gjør at jeg holder koken er at jeg jobber i en butikk med sjel.  En sjappe som er fri for neonfargede luer og liknende saker, som ikke har noe med brettkulturen å gjøre. Fokuset hos SrfSnoSk8 er på rett sted ! Dette, i tillegg til hyggelige medarbeidere med smil om munn og godt humør fører til at jeg trives i jobben min.
– Hvilken brettsport er du fascinert av?
– Jeg er helt klart mest fascinert av snowboard, men i de siste årene må jeg innrømme at det også har dukket opp en viss fascinasjon for bølgesurfing.
– Hvordan var ditt første møte med snowboard? Og hvor lenge har du holdt på?
– Mitt første møte med snowboard kan beskrives med fire ord, “kjærlighet ved første blikk.”  Jeg skjønte fort at dette var stas, og har holdt på med snowboard i 16 år nå.
Det hele startet da jeg fikk et Sims brett med skikkelige lowback-bindinger  (kjøpt på Seasport) til jul av mutter’n og fatter’n. 1. juledag gikk jeg opp på et fjell og kjørte ned. Nydelig! Etterhvert som man blir gammel og stiv  har det blitt trendy blant snowboardere å begynne med bølgesurfing,  og selvom jeg ikke er så opptatt av trender har jeg sjekket det ut. Solgt igjen! Nå er det ikke så lett og holde på med bølgesurf på østlandet, men klarer å få fire fem uker på bøljan blå i løpet av året.
sbladejpg
– Hvor liker du best å holde på med det du gjør?
– Hemsedal er og blir stedet med stor S for meg. Ingen over ingen ved siden! Jeg har vært der mange sesonger nå, og har ikke planer om å slutte med det med det første. Ellers så liker jeg Geilo, Voss og Stryn.Er det surf som gjelder  funker  av og til Saltstein, men pleier og ta en høstenturné i Frankrike hvor jeg avlegger Anglet og Hossegor en visitt.
– Hvordan utstyr kjører du på?
– Snow: LibTech TRS BTX 157, Bent Metal Biscuit ++ bindinger og Deeluxe Empire TF Pro boots. Dette er stivt og lett utstyr som sørger for at methoden sitter som den skal. Kjører med Smith I/O googels for øya, Dakine Vectra hansker på hendene, Dakine Tallboy på hodet og Dakine Summit sokker der du vet. Quiksilver benytter jeg som ytterbekledning, akompagnert med Dakine superundertøy som innerste lag. Dette er med på å gjøre carvingen comfortabel og smidig!
Surf: Surfer en Spider 6.6 fish med godt volum på små bølger, og har en spider 6.2 når det er litt større og raskere. Har selvfølgelig Dakine pad og leash på begge brettene og en god porsjon sex wax! Bruker drakter fra c-skins som holder meg varm, når det står på som værst.
– Hvem så du opp til når du var 16 år? Og hvem synes du får det til å funke i dag?
– Jamie Lynn var den store helten på snowboard,  og det er han fortsatt tiltross for at han ikke lenger er like aktiv. Travis Rice har også stilen inne, sammen med Nicolas Müller. Innen surf så synes jeg helt klart at Andy Irons har en utrolig smidig stil.
– Favoritt actionsport-film

– Decade synes jeg er fin da og kanskje Thats it Thats all. To helt forskjellige filmer som begge er gode. Synes dagens unge også burde få med seg Siesta sine filmer fra back in the days… noe å lære der gitt!
– Favoritt Youtube-klipp?
– Her er det smidig tweaking… sjekk rundt 1.15-  ikke mye tull der ass! Trenger ingen videre utdypning!

– Favoritt spot?
– Det er jo selvfølgelig hemmelig, men spotten er i Hemsedals fjellet et eller annet sted og innebærer en skog.
–  Favoritt triks?
– Über tweaka methods og en og annen cab 3 eller 5 med grab selvfølgelig. Ellers har jeg sansen for tindys og nute grabs!
Bak spakene og øverst på stigen finner du Helge Rotnes. Han er ikke redd for å ta i et tak i  butikken, så innimellom slagene finner du han et sted mellom neopren og seil.

– Hvorfor jobber du i nettopp denne SrfSnoSk8-butikken?
– Jeg begynte å jobbe i surfbutikk som 13 åring, og vips 10 år senere overtok jeg SrfSnoSk8, altså det som het Seasport den gangen.
– Hvilken brettsport er du fascinert av?
– Alle sammen. Denne jobben er en livsstil, og jeg lever for de fantastiske mulighetene det å jobbe og være en del av alle brettsportene gir meg. Må vi kalle det sport?  En god opplevelse på brett sitter som et evig lykkeskudd i kroppen, og har ikke noe med sport å gjøre.
–  Hvordan var ditt første møte med “sporten”? Og hvor lenge har du holdt på?
– 11 år og Alpha Competition som kompisen min hadde kjøpt. Det ble mange våte timer på Hvalstrand i Asker . Jeg måtte etter den opplevelsen skaffe meg mitt eget. Mitt første brett var en Klepper S2 i 1978.
– Hvor liker du best å holde på med det du gjør?
– Overalt det er vann, snø eller asfalt.
img_3652
– På hvilket utstyr?
– Jeg seiler alle typer utstyr og tester alt som er mulig å teste. Utstyret jeg vanligvis har i bilen er: Fanatic Falcon 122, Fanatic FreeWave 95, Fanatic TriWave 81, F2 Speed 62, Ram 9.5,8.6, Volt 6.9, 5.9, Idol Ltd 5.2, Hero 4.7, 4.2, 3.7 Seil, Birdman 180, Banana Magic 158W, Winterstick Fishtail, Lib Tech Shalom 196, Deeluxe Spark Xv, Deeluxe Delmar, Gnu Fastec, Bent Metal Bisquit ++, Skate longboard, North Kites Evo 13,11,8, Select 141, Fanatic 14′ flatwater, Red 12,6 Race, Fanatic 9’2, carbonårer, Hyperlite SUB IV, Byerly binding, Swell Surfer, Flexboard, Phriction 108. Agent vest, Fuse tørrdrakt, Nexkin 5/4, Camaro Titanium Long John, Strike short john, C-Skin 6/4.(Ja jeg har en stor Cheverolet varebil da serru)
–  Hvem så du opp til når du var 16 år? Og hvem synes du får det til å funke i dag? (Av de som er aktive i dag)
– Robby Naish.  I dag kjenner jeg for mange av de beste utøverne i verden til å velge en fremfor en annen. De fleste har sine superøyeblikk når forholdene gir full tenning.
–  Favoritt actionsport film?
– Dogtown.
filmography_411jpg
–  Favoritt spots?
– Lista, Hvasser, Larkollen (vindsport), Jærstrendene (surf/SUP), til og fra jobb (longboard/skate), Kvitfjell (snow), Filefjell, Haugastøl (kite). Men en god dag i Lysakerfjorden, på Tryvann eller hvor som helst kan være knall det óg. Det handler egenlig mer om vær & venner, enn sted.
– Favoritt knep/triks?
– Nedoverbølger, løssnø, G-kraft, fart, nesten wipeouts, ellers så handler det om å holde meg oppreist i de fleste aktivitene jeg ikke får gjort like mye.