Norgesmesterskap i StandUpPaddle 2015

Arnstein-SUP_NM_SVG2013 (vi juksa litt her med et bilde fra Bore)Sommeren klinte til under SUP NM, da en godt utvalg padlere møtes til dyst denne helgen.  Kampen om heder, ære og premier fra SrfSnoSk8, staret lørdag på Hellestø. Den lokale legenden Arnstein Johansen (jepp han i shorts på en fin Jærenbølge i 2013) viste sin allsidighet & erfaring ved å velge litt større brett og svinge seg inn til seier.

Mats Walstadt ble nummer 2 og Simen Knutsen nr. 3 foran Eirik Oxholm. Bølgene varierte fra overraskende til brukbart & alle fikk vist hvor stilig de kunne ri eller utføre wipeouts.Kari_Schibevaag-SUP_NM_SVG2015Kari Schibevaag viste at hun også kan stå oppreist på brett uten å måtte lene seg på en bar. En utmerket 7 plass i kamp med gutta står det absolutt respekt av.Tore_Kramer-SUP_NM_SVG2015

Tore Kramer – her mer opptatt av fotografen enn at starten i heatet hans faktisk er gått, arrangerte og fikset og ordnet sammen med Kari, søster Lene, noen utjagede medlemmer i Stavanger Surfklubb , NorSup gründer Kjell Vagle, i tilegg at vi i SrfSnoSk8 bidro slik bare vi kan.

Wave Sprint som betyr: kampen mot bølger i fleisen på vei ut, runde en bøye og kjempe seg tilbake i brenninger som ikke nødvendigvis hjelper deg tilbake, engansjerte flere. Vi lånte ut fire like sett med NSP 11 fotere og kampen var igang.Finale-SUP_NM_SVG2015

Kampen var vakker, dramatisk og tildels ytelsesmessig på grensen for noen 40+ere som ikke godtar at yngre generasjoner på noen måte skal slippes først i mål.

Finale-SUP_NM_SVG2015 (1)

SrfSnoSk8 sine egne medaljehåp viser her et klassisk eksempel på teamsamarbeid, som ikke nødvendigvis hjelper på plasseringen totalt. Morten Stegarud kjempet seg likevel opp og tok sølv i finalen, mens Jørgen Michalsen vant høyest puls over målstrekentittelen.

Sverd-i-Sten-SUP_NM_SVG2015

Så kom søndagen i Hafrsfjord, med vakkert stille vær – Yoga i formiddagssola, her ved Marianne Sørhus i et mentalt vakkert øyeblikk der hun flyter i ett med omgivelsene. Store og små padlere flommet over på stranda & vi lånte ut brett over en lav sko.Sverd-i-Sten-SUP_NM_SVG2015 (2)

Eirik var hoppende glad for å få teste Red Paddle Ride 10’8 og anbefaler den til alle som vil drive med fitness.

Sverd-i-Sten-SUP_NM_SVG2015 (3)

Herrefinalen.

Sverd-i-Sten-SUP_NM_SVG2015 (1)

Dagens raskeste mann Simen Andreas Henrik Knudsen.Sverd-i-Sten-SUP_NM_SVG2015 (4)Fra venstre:  Bronse: Erik Oxholm, Gull: Simen Andreas Henrik Knudsen, Sølv: Morten Stegarud. (Wavekonkurransen tok som nevnt Arnstein Johansen)

Sverd-i-Sten-SUP_NM_SVG2015 (5)Det ble et stjernespekket podium også på jentesiden så jeg tok med et bilde av vinnerne – fra venstre: Kari Schibevaag (Kite verdensmester med lang merittliste), Eilen Nordlie (Norgesmester) og Jannicke Stålstrøm (Olympisk windsurfer med lang merittliste).

Sverd-i-Sten-SUP_NM_SVG2015 (6)

Og fotografen, blid som ei lerke etter 5te plass i NM, og dypt imponert over å se hvor flinke de er i Stavangerregionen med store & små i våtdrakt.

Jeg har lagt flere av bildene jeg tok på facebook:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10153278508808335.1073741854.349611933334&type=3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *