Charterlykke

Terje4
Terje Tuft

Teamseiler Terje er mer på tur enn de fleste. Senest til Gran Canaria, igjen. Her følger et kort sammendrag fra TT.

“Så var den der igjen da, flybilletten til hele Norges Gran Canaria. Øya med lun charterkos i syd og kulingrekorder i øst. Forsommeren er vindbingo, men i juli kan man stort sett rigge fra 3,7 – 4,2 kvm. Det blåser hissig når jeg klamrer meg fast i et flatt North Hero 4,0. Fanatic Quad 82 liter med kraftfulle North Hero seil passer meg perfekt og det er imponerende hvor godt utstyret tåler rullestein og ekstreme forhold. Brettet er stabilt og sitter godt i bølgeveggen.

Jeg foretrekker medbragt, men lokalbutikken Pozowinds har det nyeste utleieutstyret fra North og Fanatic. Pozo er stedet for hopp, men ønsker man flattvann og kanskje et brettkurs så finnes det gode plasser for det i nærheten. Bølgesurf på nordsiden prioriteres på dager med mindre vind og det kjennes godt med en avkobling før det atter braker løs i Pozo igjen.

IMG_9907
Per Christian Brodscholl

Terje1
Terje Tuft

World Cup i i Pozo er et fast innslag på sommerprogrammet. Bølgene denne gangen var små men det er imponerende å se hopphøyden og hva proffene gjør i lufta. Favoritten Philip Kõster falt overraskende i en skyhøy dobbel forlengs og ble knepent utslått av Ricardo Campello fra Venezuela. Victor Fernandez fra det spanske fastland kunne til slutt bestige podiet og vi gratulerer en flott North/Fanatic ambassadør med stødig og stilren seiling.

WC4
Victor Fernandez

WC1
Victor Fernandez

Det er godt å hvile ut etter aktiv chartertur, men med billige augustbilletter blir det kanskje retur før høysesongen starter på hjemmebane. Nye seil og brett skal testes så dette blir staselig. God seilas!”

Terje3
Terje Tuft

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *