Lydbølger 2014 Surf-SUP-Kite på Bore


Lydbolger_stranda_2014_SrfSnoSk8_HelgeRotnes88

Siste fra festivallivet:
Etter en litt kjedelig lørdag med flatt vann og fralandsvind, kom det endelig litt trøkk på formiddagen. Østlig på Bore betyr fralandsvind så det skapte mer trøbbel enn glede. Etter 5 heat i SUP konkurransen blåste bøyene mot Shetland. Bøyeredningsteamet (Jørgen & Arnstein) gjorde et tappert forsøk på å redde de, men måtte til slutt la bøyene gå og heller redde seg selv.

Det ble en lang motvindstur til stranda, kast i 20 m/s klassen satte disse erfarne kara på prøve. Et litt bekymret publikum & Røde Kors og en rask vurdering av situasjonen førte til at Hovedredningssentralen på Sola ble informert. Sup konkurransen som da hadde fått en blaning av Ironman & Marathon i seg, ble vunnet av en mør og fin Arnstein, mens Jørgen padlet seg inn til en fin annenplass. Takk til helikopter folket. Bedre å være føre var.

Så tok vi en pause i SUP & ventet på bedre vær til ettermiddagen.

Det fikk vi. Vinden snudde brutalt 180 grader i åttetiden & supert panzerføre dundret inn på Bore. De av oss som ikke hadde hengitt oss til festivalrekreasjon, rigget utstyr og gledet oss til fullt trøkk.

Aksel Lekne var raskest ned på stranda, så jeg ble med ned for å ta et par bilder før jeg gikk på vannet, men det ble ikke helt slik. Iført goggles & full pupp vann & vindtett rakk jeg bare et par bilder før politiet kom og stengte stranden. Vi rigget ned teltet i høy spenning, da det blåste friskere enn på lenge og tenkte at det hele blir greit nok ettersom Turboneger skulle på scenen kl. 22.

Tanken om at det måtte ha skjedd noe med teltleiren i den friske vinden streifet, men det var først når vi blåste over sandynene på toppen og så hele festivalområdet badet i blålys at vi skjønte at dette var litt mer alvorlig. Heldigvis ingen alvorlige skader på festivallandkrabbene, men Turboavslutningen vi gledet oss til kom heller ikke.

Et par innholdsrike dager på fantastiske Borestrand, imorgen blir det seiling :)

Her er bildene:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10152368424708335.1073741841.349611933334&type=1

——-
Det årlige supertrivelige arrangementet Lydbølger går av stabelen for andre gang nå til helgen. I 2013 tok det helt av med fantastisk vær og god futt på konsertscenen. Se bildene fra 2014 her: http://www.srfsnosk8.no/2013/08/12/bilderapport-fra-lydbolger-2013/

SrfSnoSk8 stiller som alltid med folk, telt, konkurranse og demo på ting som betyr noe for deg.

Det blir trolig mer vind enn surf denne gangen, så du kan få muligheten til å teste 2015 modellene fra North Kiteboarding som snart kommer på markedet. I praksis betyr det en rekke med brett du aldri har sett live før og de nye utgavene av Dice og Rebel.
F14_AllWave
Har du ikke stått på et WaveSup før har vi det for test, men stikk også innom for å teste verdens stiveste oppblåsbare Stand up paddle brett og noen årer du fort finner ut at det bare er å sette i bestilling.
NKB_Rebel15_red
Demovirksomhet har sine tidsbegrensninger, så om du ikke har med eget utstyr, vil du også kunne leie SUP og surf av andre aktører på stranda, vi er kun i demomodus.

Vi sees i våtdrakt på lørdag & søndag!

Gå ikke glipp av Ky-Mani Marley fredag kveld så kroppen blir tunet inn for surf på lørdag … og opplev det unike på Lydbølger, å surfe og leike med artistene i vannet for så få blåst hjernen superblid i kveldinga, når de viser hvem de egentlig er.

Mer om lydbølger her:
lydbolger2014

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *