En windsurfingrigg består av mange komponenter. Å sette sammen en rigg kan virke komplisert. I dette innlegget tenkte vi å vise deg hvordan vi tenker når vi skreddersyr en løsning til deg.
Sjekk ut tabellen vi har laget, den viser pris/ytelse i enkle trappetrinn. Du kan klikke på bildet for å se det i større versjon. Mange ønsker å oppgradere men vet ikke helt hvor de får mest igjen for pengene. En lettere mast er åpenbart det viktigste for alle. Dette er ingen fasit, for å gi deg den beste riggen til ditt budsjett, må vi snakke sammen :)
Nederst i tabellen har vi rimeligste pris og på toppen finner du det beste i hver kategori. Vi kaller nederste linje “1” og så jobber oss oppover.
1 – Her er grunnproduktene i en rigg. Utstyret er ikke dårlig så du har en fullt brukbar løsning som langt overgår 90tallsriggene.
2 – Om du vil investere litt ekstra i riggen er redusering av vekt det viktigste. Her er det puttet inn en 40% carbonmast og en forlenger med mulighet for oppgradering til en med demping.
3 – Nå som du har en lett mast oppgraderer vi seilet til et som planer tidligere og som dekker et større vindspekter.
4 – Her oppgraderes det til en stivere bom og en forlenger med jekk. Nå har du mulighet til å trimme seilet på vannet og seilet tåler mer vind med stivere bom.
5 – Vi putter inn en enda lettere mast 55% carbon. Du vil kjenne at du kan holde riggen lenger fra deg før du blir dratt ut av balanse.
6 – Stivere bom med brudd og bøye garanti. Mastefoten oppgraderes til en sterkere og mer fleksibel løsning med tanke på fremtidige valg.
7 – 75% carbon mast. Nå snakker vi. Nå begynner følelsen av en lett rigg å slå inn. Vannstarter, jibber, hale rigg, alt dette blir til en lek.
8 – Seilet oppgraders til et med camber. Du kommer ekstremt tidlig i plan, har høy topphatighet og seilet tåler mye ekstra vind i forhold til størrelsen.
9 – 100% carbon mast. Nå er riggen lett. Det er også på tide med en forlenger med demping. Gjør mye av samme jobben som en demper på en sykkel. I rotete sjø kræsjer ikke brettet like hardt i bølgene. Du seiler 2-3 knop fortere og du føler deg mye tryggere i trapeslinene da katapulteffekten blir mindre.
10 – Her legger vi inn en titanbom. Nå matcher bommen virkelig resten av utstyret i riggen. Seilet tåler mer vind og bommen er tilpasset uthalstrim.
11 – Du trodde kanskje at carbon er carbon. Det er det ikke. Det finnes mange typer. Her kommer masten med den råeste carbonen på markedet. Enda lettere enn andre 100% carbonmaster. Her er også carbonbommen på plass. Nå er utstyret så rått at opprigging blir et forspill å se fram til og seilingen ekstatisk. Du har det beste utstyret markedet kan levere i freerideklassen.