Rocker/Camber Guide

De fleste har fått med seg at snowboard har vært gjennom en designrevolusjon de siste årene. Det startet med Lib Techs Skate Banana og denne modellen satte igang en utvikling som har hatt stor hastighet. Nå finnes det ikke bare stivt eller mykt brett å velge mellom. Med dagens design på brett blir utvalget ditt mye større og det er lettere å finne modellen som passer til akkurat deg.

Smtidig har det blitt en jungel som for en som ikke er ekstremt interessert kan være vanskelig å komme seg gjennom. Det er da skjemaer og diagrammer kan være et godt hjelpemiddel. Vi tror vi som første i verden har prøvd å sette dette i system. Dette er basert på våre 6 år med Banan/Rocker erfaring som er lengst i Norge. Dette er meget mulig denne tabellen blir kopiert av fler etter hvert.

Skjemaet tar ikke hensyn til stivhet, men skal gi en pekepinn på hvordan de forskjellige rockertypene skiller seg fra hverandre. Finner du riktig rockertype kan du senere sikte deg inn på riktig stivhet, vekt, lengde etc. Det vil si at selvom en type rocker sier stabilitet/ landing 8 og en annen 7, kan det finnes en stiv type 7 som er mer stabil enn en myk type 8.

Lukter du på nytt brett kan dette være en grei tabell og starte med. Hvilke egenskaper ønsker du egentlig at brettet skal ha?

Klikk på bildet for større størrelse.

Når du har funnet type brett som passer deg kan du klikke her og se hvilken lengde vi anbefaler.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *