Valg av lengde på snowboardet

Å velge riktig kan være enkelt om man har erfaring, får god hjelp i butikk og har god informasjon tilgjengelig. Om man tror at alle brett som rekker deg til haka er perfekte er det stor mulighet for at du drar i bakken med et brett som ikke oppfører seg opptimalt.

Se for deg to personer på 177cm. “Truls” driver med klatring, er senesterk og slank. “Tormod” er glad i dataspill, Mc Donalds og pumper jern i kjellern. “Truls” veier 65 kg og “Tormod” 97 kg. En har handlet på web og den andre hos en forhandler som målte brettet til haka hans og sa grafikken var skikkelig tøff.

Nå setter de utfor bakken med “riktig lengde” begge to. Truls opplever brettet som veldig stabilt, statisk, litt kjedelig og litt vanskelig å kontrollere. Tormod syns brettet er vinglete, skummelt i stor fart, ekstremt responsivt og generelt utrygt. Dette var jo rart. Begge sjekket jo at brettet traff midt på haketippen.

Når du kjører brett bruker du tyngdeoverføring og tenknikk. Brettet skal også stå imot trykket du legger i plata i en sving i stor fart. Derfor vil din vekt spille en større rolle enn hvor høy du er. Sjekk tabellen og du er langt på vei til å treffe bedre. Husk at personlige preferanser også spiller en stor rolle. Liker du lengre brett for å charge hardt eller liker du det litt kort for å ha et lekent og morsomt brett. Kom inom for en prat med vårt personale som til sammen har prøvd alle brettene du kan velge mellom.

Klikk på bildet for større versjon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *