Stand Up Paddle – PVC (sammenleggbar) eller Glassfiber?

106_redPaddle

Endelig er vi klare for å levere vårt mest etterspurte produkt denne våren. Hold dere fast kjære venner, for det er faktisk en Stand Up paddle! Butikkene har fylt opp hyllene med splitter nye high tech brett og årer fra Red Paddle Co, Fanatic SUP, NSP SUP eller McTavish SUP. Og ikke nok med det, vi har også en smart linje med SUP bekledning fra ION og drikkeposer fra Dakine som kommer godt med.

Fanatic_Pro_WaveLeverandører som leverer det ypperste av teknologi enten det er i PVC (sammenleggbart/oppblåsbart) eller cruisere og bølgesurfere.

For dere som vil ha det både praktisk og enkelt er intet mindre enn genialt å få brett, åre, pumpe og leash i en skikkelig ryggsekk. Etter at Red Paddle Co utviklet SUP med trykk i brettene som tåler over 25 PSI har vi erfart at dette er konkurransedyktig med allroundbrettene i glassfiber som dominerte markedet inntil nå.  (Det er store forskjeller på oppblåsbare SUP, vi har testet mange).
Car loading

Vi holder kampanjeprisene på Red Paddle i hele Mai, eller så langt lageret rekker. Det betyr at du kan få deg verdens beste tur og treningsopplevelse på et stort brett imorra! Dette er sommerens langrenn og turopplevelse som vi mener alle som liker å være utendørs om sommeren burde ha. Enkelt å komme seg på vannet, ikkeno transport eller lagringsproblemer og det koster 7999,- for den mest solgte modellen, RED 10’6. Åre fra RED kan du velge fra 799  til ca  2499,-  mens som leashen ligger på 399,- får du med gratis om du henter i butikken i Oslo eller Stavanger.
Så tilbake til innledningen, glassfiber eller PVC? Velg glassfiber om du skal surfe bølger som er mer enn en meter høye, ellers kan du bruke hva du vil. Hovedforskjellen mellom oppblåsbart og ikke, er at ikkebrettene kan lages med ulik tykkelse på skroget. I praksis betyr det at oppblåsbart styres med åre og finner, mens glassfiber kan svinges i bølger med hjelp fra skrogformen i tilegg.

Sunset2
En annen forskjell det er verdt å merke seg er at PVC ikke er utsatt for direkte krasjeskader slik som Glassfiberbrettene. Så om det er mange som skal bruke brettet og det forventes en del mishandling eller skal padles på elv, da vil et PVC brett vare mye lenger.

Vil du lære hvordan du bruker et SUP brett har engelske Sam Ross produsert noen fine småklipp å lære fra. Her er link til det: Sam Ross

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *