Øyhopping på Kapp Verde

Tekst: Terje Tuft
Foto: Terje m.fl

IMG_7647
Det mangler ikke perfekte bølger uten folk rundt disse øyene. Denne spotten heter Lille Punta Preta, men kan bli vel så bra på tungt svell fra vest og vind fra N-NV.

Punta Preta på øya Sal er en klassiker for bølgefrelste. Lidenskapelig beskrevet i alle fora med respekt for bølgesport. Tidligere gikk det direkte charterfly til Sal fra Norge, men nå har Star Tour lagt om kursen til en annen Kapp Verde øy, Boa Vista som også kan by på perfekte bølger og god plass. I motsetning til Punta Preta der det kan være både kitere, surfere, sup, boggies og windsurfere på samme bølgen. Kapp Verde har 10 øyer å velge mellom og det var tid for å kartlegge. Hjemreisebilletten etter to uker skulle kun benyttes i nødsfall. To måneder på tur fylte bølgekvota.

Foto: Nelson Første sand under bena etter 3 timers bølgefest. Gasper delte broderlig av detaljkunnskap om bølger, spotter og vær.

Prosjektet begynte hos Gasper, en slovensk kompis som i vintermånedene driver et lokalt surf og vindsportsenter. Ved siden av kan man leie det siste av North og Fanatic utstyr. Medbragt Fanatic 81 Quad og North seil fra 4,2 til 5,4 ble avlevert til storage. Vinden på Kapp Verde kommer vanligvis fra NØ men det beste svellet vandrer lengst fra NW med perioder på 14 + sekunder. Kommer bølgene fra N eller NØ funker det best på andre siden av øya der også kiterne liker seg godt på grunn av den stabile vinden.

Første dag viste Gasper meg spotten Rincon som funker perfekt med svell fra vest. Vi var alene på breaket og eneste å se på stranden var Nelson, vår trofaste sjåfør. Dagsprisen for leiebil er minimum 50 EUR så det var en grei deal. Prisen ble maksimalt 70 EUR. Altså det samme som for leiebil inkludert drivstoff.

Foto: Terje Alltid god stemning på senteret til Gasper. Her får du leid utstyr til alle våte drømmer.

RIU er stedet for «all inclusive», beach-break, dønn offshore vind og supercleane bølger. De bryter perfekt på lavvann men brutalt på land når vannstanden bare blir litt høyere. Dette er stedet om du er erfaren kiter eller windsurfer og vinden er som mange andre steder på denne siden av øya veldig kastete. Her er det også bra surf, men det er kraftige saker som enkelt knekker master og brett. Det kostet meg en mast og nesten hele riggen som ble sugd ut på havet. Gasper var på pletten med jetten og fikk så vidt tak i mastetoppen så den ikke forsvant for godt. Foretrekker du flattvann og enklere forhold så er det andre muligheter i nærheten. Men vinden er offshore og generelt kastete og tar deg rett til havs. Redningsprisen ligger rundt 70 EUR og kan fort bli en stor post på reisebudsjettet.

Det ble mange klassiske dager, men uten et surfebrett på vindstille dager blir det kanskje dårlig uttelling. Det er spotter rundt hele øya og aldri folksomt. Det kan være vanskelig å finne frem uten lokalkunnskap så en god sjåfør er helt klart å anbefale.

Teamsjefen Helge dukket plutselig opp på en ukes charter. Baggen var proppfull av utstyr for testing og uttellingen var bra med windsurf, kiting, sup og surf.

Strender er greia her så forvent ikke all verden av kulturopplevelser. I likhet med Sal er Boa Vista en sandhaug. Den kreolske kulturen forsvinner i økt turisme, men matkulturen finnes om man leter litt.
Det er flere øyer her som bør testes. Santa Lucia og Mayo står på min liste. Jeg tok turen til Sao Vincente uten den helt store uttellingen. Retningen på swellet ble feil, men noe vind og surf ble det også der. Mindelo er kulturbyen der man kan riste løs. Nyttårsfeiringen var legendarisk. Fly mellom øyene er uforutsigbart da de har lite erfaring med brettbagger. På en av overfartene måtte jeg ta ut alt fra baggene å sende det uten beskyttelse. Litt skader her og der men ikke verre enn at det lot seg fixe med dingstick.

Vil du fortsatt til Sal og Punta Preta, så reis med charter fra Sverige eller Tap rutefly med mellomlanding i Lisboa.

20121213_121419
Sjåføren Nelson frakter helt til vannkanten og venter med afrikansk tolmodighet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *