Windsurfing ut av OL?

Sjefen for OL brettklassen er igang med å påvirke den noe overraskende beslutningen i en OL komité om å ta RS:X klassen (windsurfing) ut av OL. Den ulykkelige avgjørelsen er slik jeg forstår basert på samme grunn som at vi kom med på 80 tallet; vi var såå sinnsykt kule og banebrytende.

Nå er det kiting som vel fortjent holder den tronen. Hvem som har funnet ut at brett må ut for å få kite inn, har utvilsomt svekkede sjelsevner, men slik er det framstillt, og da blir selvfølgelig den nyeste grenen innen seiling valgt. Neil Pryde som har vært ansvarlig for OL klassen klarte aldri å oppnå samme utbredelse som Mistral og angrer nok hardt på kampanjen de kjørte for å utmanøvrere Mistral i 2008.

Krise for de få regattaseilerne det gjelder, og litt trist for windsurfere generellt. Noen av oss synes at det er litt stas at det finnes Olympiske leker også for windsurfing. Hvor viktig det er, er opp til hver enkelt. Det vil alltid være utstyr og steder å konkurrere, men det vil svekke pengestrømmene fra forbundene, så bråk blir det utvilsomt. Mest bekymringsfullt er det at man risikerer den gode utviklingen klubbene nå er inne i med juniorene, hvor mange tror at etter klubbreggattaer og Bic entype, så er man på vei til OL på RS:X. I praksis er gjelder det et par seilere, men i organisert seiling er det viktig med prestisje på toppen av stigen for å holde foreldrene med på laget.

Jeg tror at hvis fasiten blir windsurfing ut av OL, vil Verdensmesterskap og World Cup bli de prestisjetunge mesterskapene igjen. De som husker hva dette var på 80 tallet vet at windsurfingens formel 1 klasser tross alt er bedre underholdning og gir klubbene muligheter til å dyrke fram talentene i et inkluderene miljø hvor utstyret tilpasses seileren og ikke omvendt.

Å få kite inn i OL blir helt sikkert en like artig øvelse som da windsurfing ble tatt inn. Vi gleder og gruer oss til spillet om prestisjen som posisjonen innebærer. Vi håper på mange lekkasjer og heftige rykter i tiden som kommer. Om det blir en åpen klasse eller en entype klasse, hva slags konkurranseform, dette gjenstår å se. En ting er helt sikkert – for grasrota betyr det lite, for oss i bransjen heller ikke noe særlig, men for de utøverne som lever i OL midlenes systemer betyr det mye. Så lenge media mener OL er viktigere enn VM vil det strømme mer PR og penger dit.

Meld dere på oppropet i linken under for å gi en beskjed inn i maktens korridorer (slaget er visstnok ikke helt tapt). Og skulle det være slutt så er det bare å glede seg over at vi har brettsport i OL og at verdensmestere blir skapt i verdensmesterskap.

http://www.sailing.org/38281.php
Hi

You probably have already heard the bad news that Windsurfing was
not selected by ISAF to be part of the 2016 Olympic Regatta in Rio

Believe me we are working on a plan to reverse this decision? In the
meantime, we will not stand a chance without you taking action too.

Please click the following link and sign the petition

http://www.change.org/petitions/isaf-keep-windsurfing-as-olympic-discipline?utm_medium=facebook&utm_source=share_petition&utm_term=share_page_mobile

AND ask all your friends to do so

AND ask them to ask their friends

AND ask them to ask their friends

and so on until we have 100,000 signatures or more.

That is our first target and with your help we can do it. There are
other plans in the works which we are working on but if you do what
I ask then you will have done your part? for now

I’ll get back to you with more as it happens

Regards
Rory Ramsden
RSX Class

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *