Ord & Bilder fra Gran Canaria slik en wsurfer ser det.


Fullpower 3.7 
Du kan si hva du vil om turistmaskiner men, Gran Canaria leverer mye mer enn charterfyll, surr & sol. Dette er verdens røffeste sted å seile i juli! Ekstrem vind og rullesteiner gjør at mange velger andre canariske øyer med sandstrand og flauere vind. På østkysten av Gran Canaria er vinden vanvittig og stabil. Seiles det med 4,7 kvm på Teneriffe går det i 4,0 kmv på Gran Canaria. I løpet av en juli seilte jeg 4,7 en dag og resten med 3,7 og 4,2. Det blåste altså hver eneste dag, selv om bølgeforholdene varierer. Kjenner man spottene og kommer seg rundt er det alltid noen gode bølgeforekomster. På Gran Canaria blir det sjelden veldig folksomt, men synes man allikevel det blir hektisk i Pozo eller Vargas, kan man sjøsette fra La Salinas litt lenger ned. Her hadde vi flere gode bølgedager med få brett på vannet og perfekt sideshore. Salinas er også et bra sted for kiting.
 
World Cup Gran Canaria
Årets store showdown ble et spennende oppgjør mellom Victor Fernandez og Philip Koster. Regjerende mester Victor vant på bølgeridning, men ble knepent slått i lufta. Han røk uthaltauet på bommen og tapte viktig tid i finalen. Philip fikk endelig sitt store internasjonale gjennombrudd med klokkerene doble forlengs uten engang å bli våt på leggen. På første turen i semifinalen satte han først en pushloop forlengs, deretter en perfekt skyhøy dobbel og så en ettbens baklengs. Det er vanskelig å beskrive hvor imponerende dette er, men konkurrenter på stranda måtte bare le av den drøye oppvisningen. Philip fulgte opp med en ny seier på Teneriffe i et tett oppgjør mot den lokale Daniel Bruch. Selv om han fremdeles har noe å hente på bølgeridning er hoppene i en klasse for seg. Jeg tipper Philip blir den første til å sette en trippel forlengs. På damesiden var det som vanlig et oppgjør mellom søstrene Morenos. Daida vant til slutt over Ibella med både aereal, fine ritt og dobbel forlengs. Søstrene har vokst opp i Pozo og ville slått ut mange på herresiden.

Det har vært en ekstrem måned og jeg kjenner kjøret. Nå skal ledd og armer restituere og ser nå frem til nye 2012 seil. Forandringer er gjort særlig med Hero serien som har tatt over for Ego. De er lettere og bedre tilpassset twin og quad brett, men fortsatt kraftfulle og robuste for å tåle trykket og slitasjon i Pozo.
I år var vi bare en håndfull nordmenn på stranda. Liker du bølger og vind er dette stedet du skal dra til i juli. Selv i høysesong kan man få tak i rimelige turer og soveplass i Pozo. Her klarer man seg også uten bil. Sees på havet. Kanskje på Gran Canaria til neste år?
 
Takk til SrfSnoSk8 & North Sails for glimrende utstyr og til Fotovideo for lån av fotoutstyr.
Terje Tuft – Team SrfSnoSk8

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *