Første runde med HERO & ID – Så ringte Terje Tuft


Rørende gode seilHelge spretter på HvasserTerje river i stykker Pissrenna på ListaEndelig en brukbar vindmelding her sørpå gav meg muligheten til å teste neste års wave & superlight freestyle under norske forhold. Å seile utstyr i utlandet blir aldri det samme som å bruke det på en lokal spot, så det er viktig for innkjøpene våre å teste lokalt. ID som er er facinerende lette seil (en kg eller så lettere en normale seil), har noen fancy paneler i toppen som er hentet fra yachtdivisjonen til North Sails. Sånt blir high tech og dyrt, men for oss som er mer fokusert på livskvalitet enn bankkontoen, er det alltid resultatet som teller.

Første inntrykket er at dette er lett. 6.4 kjennes ut som et 5m2 helt til du skal i plan. Da er det en 6.

4. Jeg seilte den og 5.0 på favoritt allrounderen min, en FreeWave 95. En match made in heaven. Inntil nå har Duke vært valget mitt. Forskjellen ved siden av vektreduksjonen (samme forskjellen som når du går fra en 15% carbonmast til 100%) er at den er elastisk fra midten og opp. Det gir en presis strikkeffekt som matcher godt i forhold til kontroll over aksellrasjonskreftene.

North Sails ID er en Duke på steroider. Den er vel først og fremst for de som er klare for å ha et av verdens letteste seil i forhold til trykkpunktstabillitet. Levetiden er kortere fordi det er tynnere materialer (UV penetrerer raskere), så det må vel inn i regnestykket det også. Vi kommer ikke til å kjøpe inn mange ID seil denne sesongen fordi prisen blir ca 1500 over fjorfavoritten Duke. Likevel, skal du først legge kronene i et stort freestyle/wave/allround seil er dette bli noe av det beste som kan kjøpes for penger. Og skal du komme deg inn på eiersiden av dette seilet, bør du bestille så snart det er mulig. Tilgangen er begrenset.


 Jaggu leverte Hvasser Syd på søndag med 12-16m/s så jeg fikk godtkjørt Hero 4.7. Dette er også et vektfokusert seil med fancy materialer og bare fire fire spiler. Igjen gøy med superlett seil, ellers er følesen at dette er et rått wave seil midt i mellom Duke & Ice. E

 

n vellykket kombinasjonen som gav meg større range enn alle andre utpå, og er først og fremst for små brett (under 90liter) som svinger. North sikter denne modellen først og fremst mot twin og quad brett, men jeg liker singlefin når det er fjordbølger, og synes ikke at trykkpunktplasseringen skapte noen problematikk. Jeg likte Hero så godt at jeg velger denne for neste sesong i 4.7,4.2,3.7.

Brettene jeg brukte var førstevalgene mine Fanatic Freewave 95 og New Wave 81 med Shox dempesystemer, 100% carbon master, RDM på Hero og SDM på ID og en Carbonbom. M.a.o. ikke noe knussel.

Helge koser seg på Hvasser

Einar viser at 80tallsjibbene sitter med ID 6.4Takk til Hedda Berntsen som knipset bilder og Einar Bleikvin som deltok i testing av ID.

Så ringte Terje Tuft, vår mann i ruskete forhold, og presenterte værmeldingen for Lista. Panservind opp mot 20m/s og store bølger. Så impulsiv som en konsernsjef bare kan være, så pakket jeg ikke ut av kjerra og karret meg ned til Pissrenna på Lista. Et fintfint sted hvor det først og frems handler om å ri en lang fin bølge. Det ble bra med vind men bølgene slo ikke helt til. De heldigste traff sett opp mot 2-3 meter, men for det meste av tiden var vi vel mer på 1-2

på renna mens det var 3-5metere ute i havet. Det var fint men ikke drøyt.

Rolv legger godsiden fram ID 5.0

Før det klinte helt til gikk Rolv Gregersen ut med ID 5.0: “Oi det var lett og mye power”

Så var jeg ute en time godt overrigget med Hero 4.5 og så, når forholdene hadde stabilisert seg, dro Terje seg ut med Hero 4.2. Han har seilt EGO 2011 fram til nå og valgte å bytte til Hero etter turen på vannet. “Oi det var lett & trykkpunktstabilt, sånn skal jeg ha!”

 

Terje red bølger NewWave Twin 78 (2009), Rolv på New Wave Twin 93 (2010) og jeg hoppet old shoool med New Wave 81 singlefin :)  M.a.o. Jeg har en jobb å gjøre med å fornye brettgarderoben til gutta.

 

Så da blir lokaltesting, at proffene våre liker utviklingen og at den gjør store sprang i 2012. Her er litt mer:  NorthSails_Wavesail_Differentiation[1]

Terje flexer Hero 4.2 bare på gøy!

Så vakkert seil & Terje som pilot

Hvasser full speed waveing

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *