El Yaque tur med Andreas

HOLA ! Her kommer et lite reisebrev fra turen til Venezuela. Dessverre var ikke ankelen helt bra ennå så det ble ganske dårlig med freestyle trening. Men tok noen smertestillende så vi fikk noen raske bilder i motsola ene av dagene…….

Etter en noe spolert høst etter ankelbrudd i fjor sommer var det tid for å prøve seg på vannet igjen. Turen gikk i år til Margarita nærmere bestemt El Yaque for litt freestyleaction som huser stjerner som José “Gollito” Estredo og Ricardo Campello.
Siden det ikke går direkte charterfly til Margarita lenger må en ta rutefly noe som tar 20 timer+. Vi skulle fly med Lufthansa noe som viste seg å bli en dyr affære. I baggen hadde jeg pakket min nye fantastiske Fanatic skate 100 og favorittseilene mine: Ice 5.0, Duke 5,4 og 5,9. De skulle ha 2500 kr en vei for en brettpakke ? Ikke mange flyselskaper igjen nå som er hyggelig med tanke på frakt! Vel, sur og grinete var det jo bare å betale til damen bak i skranken og konsumere maksimalt freebees på flighten for å ta igjen.

El Yaque er en liten strand på ca 300m hvor det meste skjer. Her ligger det ca 7 utleiesentere med puber og resturanter om hverandre. Vi endte opp med å leie plass på sympatiske Planet Windsurf. En av gutta som jobbet der var Deivis Paternina. En utrolig hyggelig gutt som selv seiler i PWA og hadde mange gode tips å komme med.
Vinden blåser konstant fra øst og er oftest sterkest på ettermiddagen. Den beste vindperioden er fra februar til mai. Jeg dro nok i tidligste laget men fikk greie forhold nesten hver dag i de 16 dagene jeg var der. Duke 5,4 seil ble det mest brukte seilet normalen var ca 10 ms. Vannet var utrolig choppy og vinden gusty, så det var utrolig å se på verdens beste freestyler shove med sine spektaktulære triks mellom badende turister.
Noen av dagene fikk vi også noen fine hopperamper som var fine å trikse på. Golito trente hardt på dobble airflaka og tryna som det sang på noen av forsøkene, men som også var utrolig nærme på andre. Den sitter nok i løpet av sesongen. For min del handlet denne turen å finne tilbake til den gode feelingen og å få testa ut det nye stasjet.

Som i fjor gikk jeg i år også for Fanatic Skate 100 TE versjonen. Den koster, men du får en utrolig gjenomført plate som er en av markedets letteste. Brettet er kompakt ,raskt og er utrolig stivt i forhold til andre brett jeg har prøvd. Det er utrolig bra pop i det og den slider fantastisk. Tror denne shapen vil holde seg i noen år nå!
North har de siste årene fortsatt å forbedre seilene sine. I år har de også sydd sine Duke seil for skinnymaster. Det er bra ! Duke 5,4 er et utrolig digg seil. Det planer tidlig og føles veldig stabilt i hendene. I den utrolig bygete vinden i El yaque fikk jeg virkelig satt seilet på prøve. Kan ikke annet å si at årets Duke er noe av det beste jeg har seilt. Synes også at fargekombinasjonene er fetere enn alt annet jeg møter på vannet.

Bildene er tatt av Stian Heineberg.

I sommer blir det vind! Hilsen Andreas Samuelsen Team.SrfSnoSk8.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *