Vi ønsker Mistral velkommen tilbake!

For omtrendt nøyaktig 1 år siden fikk vi nyheten om at Mistral skulle overtaes av windsurferen Anders Bringdal. Det var tøffe nyheter for vårt kjære Mistral som har vært hyllevare hos SrfSnoSk8 igjennom en årrekke. Sent på høsten fikk vi besøk av Anders på kontoret og vi fikk bekreftet at ting var på gang. Hjertet sank tilbake på plass. Og siden da har vi sittet og ventet på leveringen av de første “nye” Mistral brettene. Endelig er de her og det eneste vi virkelig kjenner igjen er navnene.


Hvem er Mistral?

De fleste windsurferne som har vært med en stund vet godt hvem svensken Anders Bringdal er. Han har fått med seg 4 world champion titler, var med i PWA sirkuset fra 1986-2000. Hvor han lå i toppen av listene en halv evighet og jaget Bjørn og Robby konstant i helene (og forbi). Han mesterer alle grenene innen sporten. Slalom , racing, bølger og nå mest fokus på speed. I 2009 dro han inn mestertitlen i speed world tour.

I flere år har Anders stått bak brettmerket AB+ som først og fremst har handlet om slalom brett. Disse brettene har alltid høstet gode kritikker og vært favoritter hos mange store slalomseilere. Så å lage windsurfingbrett er langt fra fremmed for Anders. Med seg på laget for å lage de andre brettene i serien har han shapere med lang erfaring og gode shapes. Med seg på laget har han også Ernstfried Prade som allerede har hatt over 20 års fartstid med Mistral og vet akkurat hva som er hjertet i Mistral.

Mistral på vei fremover.

Nå har også teamet til Mistral begynt å stable seg på beina og vi finner navn det står respekt av i flere disipliner. Spanjolen Jonas Ceballos er ingen smågutt innen waveseiling og er også sterkt engasjert i shaping av brett. Engelskmannen Dan Ellis er en salomseiler som sammen med Anders garantert kommer til å sørge for at ting henger sammen. Vi finner også en flyvende hollender, Martin ten Hoeve, som er en dyktig og radikal bølgeseiler.

Alle teamseilerne er å finne på Mistral sin blogside.

Made in Vietnam.

Sammen med AHD er Mistral brettene omtrendt de eneste merkene som produseres utenfor Cobra i Bangkok. Derfor er det første vi legger merke til detaljer som skiller seg utfra alle 1000 brettene vi har fått fra Thailand. Brettene ser nesten ut som custom brett. En annerledes antiskli. Andre skurehoder og bittesmå ting som skapte litt stemning når vi skrudde sammen herlighetene. Alle leveres med Dakine stropper. I tillegg så går Mistral mot strømmen og leverer blanke shiny brett isteden for de nedpussa brettene vi har blitt så vant med fra andre.

Hva synes vi da?

Så langt har vi fått inn Lightwind Slalom 123 og 140, Energy 130, Twinzer 82, Joker Wave 95 og Joker Freestyle 98.

Vårt førsteinntrykk i butikken er at Mistral har kontroll. De tar den tiden det trengs for å lage skikkelige varer. Allerede har slalom og twinzer høstet supre tester i Franske magasiner (de fnner du på Mistral sine websider).

En ting vi virkelig anser som en gedigen design tabbe er noe flagg rot bak på hekken av brettene. Nei, vi skal ikke dokumentere dette her… men vi regner med at dette blir endret med tiden ;-) Eller vi finner frem en pussekloss ordner opp.

Vi ønsker alle velkommen ned til butikken i Oslo for å hilse de nye modellene velkommen. Vi har lagt ut 6 modeller for salg i nettbutikken og vi håper å finne forhold på strendene de nærmeste ukene for å la alle få lov til å prøve Mistral sin 2010 garderobe.

Du treffer Mistral på websidene deres.

Link til mer om de forskjellige modellene finner du her i nettbutikken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *