Tidenes største utvalg for juniorene! – Gratis Neopren Lue!

Vi har alltid tatt barn og juniorer på alvor hos oss i .SrfSnoSk8. Vi er på vannet med barna, og står for de eneste langsiktige junior aktivitetene her til lands. Våre Rookie seilaser er legendariske. Vi har lang erfaring med egne barn og andres barn under alle forhold, så vi hva som er viktig for våre små mennesker på vannet.

Akkurat nå er utvalget på varme drakter på sitt aller største, noe som er lurt å benytte seg av. Vi har unike innbytteordninger for barnedrakter. I hele mai gir vi bort en neopren lue fra ION til alle som kjøper 5-6mm våtdrakt. Varmetapet gjennom hodet er stort, så det å få en våtdraktlue på hodet er utrolig effektivt. Det blir ikke like varmt som en full hette, men komforten er høyere og bruksområdet mye større. Jeg lover deg at dette hodeplagget blir du glad i :)

For barna som driver vindsporter anbefaler vi 5mm drakter, 6-7mm sko og lue. Dette er absolutt påkrevet så lenge temperaturen i vannet er under 17 grader. Det betyr at store deler av sommeren i vårt langstrakte land, er dette drakten for hele sesongen. Erfaringen vår tilsier at barna helt klart foretrekker å bruke 5mm drakter hele sommeren, selv på varme dager. Forklaringen er enkel; det føles trygt i vannet, de flyter som dupper og bading er en stor del av leken på vannet. De aller ivrigste har gjerne to drakter slik som de voksne, men det er skjelden tema før de står i fotstroppene og henger i trapesen. Og der har vi en viktig melding til: Trapes til barn er ofte misforstått. Det er viktig at kroken blir høy og bommen lav når de første testene i trapestauet skal gjøres.

Tålmodighet er en dyd under trapesopplæring, og en god regel er at junior skal telle først til 5 de første gangene (ut etter 5 sekunder) og så øker man, men altså høy krok, lav bom og stivt gjerne mono trapestau. IKKE lange liner som voksne! Trapestau velges etter armlengde ikke teknikk.

Hovedmeldingen er: kle barna skikkelig, det er uforsvarlig å la de fryse og det er langt farlige å fryse på vannet enn i slalombakken. Alle ting barn og juniorer skal bruke må stå i forhold til kroppstørrelsen. Det betyr en rigg de får opp av vannet og utstyr som er tilpasset små kropper. Det eneste som ikke er noe problem er at brettet er stort så lenge finnen er liten. Ønsker du mer informasjon eller hjelp til å tilpasse vannsportutstyr til barn og juniorer er du i trygge hender når du kommer innom butikkene våre i Oslo eller Stavanger.

Hilsen Helge Rotnes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *