De små gode tingene.

De fleste har et par greier de virkelig setter pris på. Det kan være en neopren ting eller en trapesgreie, eller en skrutrekker. Fortvilet opplever man at dingsen brukes opp eller mistes. Slike ting som man ikke får så lett øye på i butikken, eller forsvinner i utvalget, så selv om greien er god, så kjøper ikke mange nok denne dingsen til at den fortsetter å importeres eller produseres.

Vel vi har et par slike ting som fortjener oppmerksomhet selv om de er enkle og billige, og ikke noe du vet er bra for deg før du faktisk har fått deg noe slikt.

La oss ta ankelvarmern først. Bare å snakke om slikt vekker lett assosisjonene til Flashdance what a feeling men la oss ikke spore av med en gang? Ok, sko er bra når du vil holde varmen og beskytte føttene dine. Jeg er derimot typen som ikke kan vente på å få på meg klikkklakkene og helst shortsen mens andre pakker fram regnfrakker og snøresko til 17mai. Sko er jo djevelens verk. Et fengsel for glade føtter som egenlig hører hjemme på et brett. Når det er kaldt eller skjellene er skarpe, ja da er jeg i fengsel jeg óg men ellers smetter jeg på meg ankelvarmerne mine, og tenker på Jennifer Bale. Det å dekke ankel og få halve foten under med 3mm neopren er ofte akkurat det som skal til for at du slipper å ha på sko. Må innrømme at de brukes også mens andre synes det er helt fint uten. De er rett og slett deilige og hindrer ikkeno.

Så over til noe ennå koseligere. Det er ikke like fett som SOS genseren i 1983, men den kommer tett på. Ion har laget noen hårete polyester overdeler som gjør at vannet ikke sitter så tett på kroppen som en lycra overdel. Det beste av alt er at de også lager en boxershorts hvor sømmene nesten er borte og du slipper å rote rundt i drakta med å rette opp bomullsboxeren hvis du har det på under drakta da. Klart man kan være naken under, men da bør man også vaske drakten like ofte som undertøyet. Tenk litt på hvordan bokseren din ville vært om du svettet et par timer i den og bare hang den til tørk for neste runde. Jeg vet det vokser ting i bremsesporhøyde i drakter rundt om i det ganske land, en undik bremser slikt ganske effektivt.

Fine langermede saker fra ION i polypropylene kvalitet. God. Fin. Hightech.

Ellers så er det jo den evige problemstillingen; er drakten varm nok til at jeg ikke trenger noe på henda, eller må jeg ha på noe? Vel av og til må man, da er den varmeste løsningen Dakine sin Cold Water mitt, som vi reddet fra utryddelse for noen år tilbake. Det var jo bare norge og noen karer oppe i Seattle som kjøpte produktet! Vi fikk sverige og danmark til å skjønne verdien av produktet og heldigvis holder vi antallet oppe så produksjonen fortsetter. Kiterene har Claw hanske som sin favoritt fordi det er mindre stress å holde i en kitebar enn en bom. Surferene er heldige som slipper å holde, med uheldige som må padle, så hansker og votter til padling er ganske annerledes.

Når temperaturen stiger fungerer det også bra med åpen vott og lue.

Men tilbake til de små tingene. Jeg opplever at det er godt sig med nye ting som jeg blir veldig avhengig av. Jekkeforlengere for eksempel, eller spilestrammere, og tape og en flik med sandpapir. Nå får vi se om Shox forlengeren blir like idiotisk viktig som jekken? Vel,vel det var ikke en billig dings. Hva med å spare på plastcoveret som kom på fotstroppen din når du skulle montere de? Det 15mm lille 0,- kroner plaststykket kan redde deg fra en idiotopplevelse på stranda hvor du leter febrilsk etter finneskruen din. Lurer du på hvordan du fester finneskruene dine i brettene dine semipermanent er det bare å stikke innom oss i Oslo eller Stavanger.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *