Norgesmesterskap 2008 windsurfing wave 4.-5. oktober, Jæren.

Den 22dre utgaven av Jæren wave arrangeres 4-5 oktober, med reservehelg 11-12 oktober. Jæren Wave har blitt arrangert siden 1986 dog med vekslende hell vedrørende vind og bølger. Alle værmeldinger ser lovende ut, avgjørelse om gjennomføring taes torsdag 2. oktober kl. 12.00. Følg med her for beskjed.

Det er slike forhold arrangøren og deltakerne ønsker seg under NM. På bildet ser vi Grimstad gutten Hans-Krisitan Waarum. Foto: Truls Schaal Klikk på bildet for større plakat!

02.10.08 – 12:00: Vindkomiteen med Jørgen, Jon og Kilen har avgjort at det blir ny mulighet helgen 11.-12. oktober.

I fjor måtte arrangøren gi tapt for stille forhold, men i både 2005 og 2006 var forholdene knall og det håper arrangøren på denne gangen også. Windsurfere fra hele landet møtes for å se hvem som hopper høyest og rir best dette året.

Regattasjef Jørgen Michaelsen og arrangøren Sola Brettseilerforening legger opp til ”Same shit as last year”. Det meldes om stor entusiasme blant seilerne på og det forventes rekord mange påmeldte denne gangen.

Hva snakker vi egentlig om…

Det har alltid vært og er windsurfingdisiplingen wave som får mest fokus i internasjonal windsurfing presse og magasiner. Dette er seiling på brett i bølger, og er den mest actionfylte og eksotiske delen av windsurfing.

Her seiler man i bølgene og hopper, utfører trix og rir bølgene. Og hvor høyere bølger og villere forhold, desto bedre. Det loopes forover og bakover, med både en og to rotasjoner. Og i konkurrranse innenfor en tidsperiode – ”heat” med seiler mot seiler.

Brett og seil er spesialdesignet til dette bruket og det er Hawaii, Sør-Afrika, Australia og andre eksotiske steder det handler om! Men også i Norge har vi flotte bølger, masse vind langs vår lange kyst og mange ivrige og flinke seiliere ute i bølgene når stormene herjer.

Flere norske gutter og jenter har seilt internasjonalt i wave opp igjennom årene. I dag er det Vidar og Ørjan Jenssen er de Norske profilene som henger med i toppen internasjonalt. De er fra opprinnelig fra Stavanger, men har i mange år bodd på Gran Canaria.

NM arrangøren Sola Brettseilerforening i samarbeid med butikkene .SrfSnoSk8., går i dagene før det braker løs og tripper nervøst. Ufordringer for arrangørene er at denne seildisiplinen trenger mye vind for å utøves. Minimum 10 m/s må det blåse for å få Norgesmesterskapet for wave i boks.

Last ned NOR (Notice of Race) pdf.

News og updates finner du her på siden.

Spørsmål om arrangementet kan du stille i forumet:
http://www.srfsnosk8.no/forum/list.php?20

Noen minner fra 2006:

Gjengen venter på stranden. Supre forhold på Refsnes. Foto: Truls Schaal.

Ørjan Jensen… Kommer han igjen? Foto: Truls Schaal.

Rolv Gregersen overrasket alle med 3dje plass og bronsje i historiens første NM i Wave. Hvordan går det denne gangen? Foto: Berit Herstad

One thought on “Norgesmesterskap 2008 windsurfing wave 4.-5. oktober, Jæren.

 1. 1.

  Har desverre ikke mulighet til å reise denne helgen, men trenger en tjeneste fra noen som skal kjøre fra Oslo område.
  Skulle gjerne ha fraktet et brett fra Tønsberg til Sørlandet.
  Bistand taes i mot med stor takk!

  mvh ivan
  m: 90821066 el. ivan@et-cetera.no

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *