Rapport fra årets stilleste og minst dramatiske regatta i Kona Cup Norway 31. august.

En musestille søndagsmorgen møttes en kampklar gjeng windsurfere opp på Bygdøy og KNS sitt seilsenter. Dette var dagen for årets andre* Kona Cup regatta. Regattaen hadde fristet til seg flere av Norgeshistoriens mest meriterte windsurfere. Og ennå døgnvill etter Olympisk deltakelse var Jannicke Stålstrøm klar til å kjempe mot mer enn en tidligere verdensmester.

Feltet beveger seg utover mot første merke. Det oser av taktikk og dramatikk. Foto©: Torgeir P. Braathen / .SrfSnoSk8.

*) Tredje hvis vi teller med Kona den regionale regattaen under Rookie i Stavanger…

Kona ONE seiling handler om taktikk. Her er det ikke lov til å pumpe. Dobbel understreking av dagens viktigste regel ble innholdet på skippers meeting.

100% i toppform var Norges Olympiske deltaker i Bejing, Jannicke Stålstrøm. Foto©: Torgeir P. Braathen / .SrfSnoSk8.

Litt senere og i noe som må beskrives som total vindstille skled feltete over startlinjen. Og siden ikke resten av Oslofjorden bød på annerledes forhold, var det laget en morsom og langt fra tradisjonell bane i mellom brygger, båter og et par sovende måker.

Gruppen på 13 deltakere ble delt opp i to felt. Og Jannicke fikk selskap av tidligere verdensmestere Jorunn Horgen og Håkon Nissen Lie. Sammen med de var det tett mellom Norges Cup navn fra 80 og 90-tallet. Og moro var det også å se at aktive teamseilere i disiplinene wave og freestyle startet, sammen med neste generasjon som ble representert ved Ella Rotnes og Theodor Sundbye.

Jorunn Horgen og Helge Rotnes i full krangel nær mållinjen. Helge måtte tilslutt gi tapt…Foto©: Torgeir P. Braathen / .SrfSnoSk8.

Det ble overraskene mye dramatiske situasjoner i det stille været. Og det ble protestert høylydt mot forsøk på å pumpe. Og etter innledende runde ble det seilt gull og sølvfinale.

En av flere Norske verdensmestere i windsurfing, Håkon Nissen-Lie sniker seg over mål. I Nesøya Idrettslag har de flere Kona ONE brett og rigger på plass. Og til våren ønsker de alle velkommen til Kona Cup! Foto©: Torgeir P. Braathen / .SrfSnoSk8.

I gull ble det kamp mellom Jannicke og Håkon. Og hakk i hel bak de fulgte Jorunn Horgen og Stein-Anders Sundbye. Hos sølv ble gamlingene banket sunder og sammen av Ella som freste avgårde i 1 knops vind.

Ella Rotnes banket hull i hodet på gamlingene. Foto©: Torgeir P. Braathen / .SrfSnoSk8.

Etter en slik dyst er det viktig med grilling og høytidlig premieutdeling.

Og snipp snapp søndag ute, så moro kan man ha det på brett når vinden er lett!

Teamseiler i freestyle windsurfing hos .SrfSnoSk8. Andreas Samuelsen sørget for å teste ut badetemperaturen. Nå skal han snart relansere klassisk longboard freestyle til resten av nasjonen… Foto©: Torgeir P. Braathen / .SrfSnoSk8.

Takk til deltakere og arrangører for en annerledes regatta!

LINK TIL GALLERI FRA DAGEN

Dagens blide gjeng. Alle fikk selvsagt premie. Foto©: Torgeir P. Braathen / .SrfSnoSk8.

Resultatliste Kona Cup søndag 31. august:

1. Jannicke Stålstrøm
2. Håkon Nissen-Lie
3. Stein Anders Sunbye
4. Jorunn Horgen
5. Helge Rotnes
6. Rolv Gregersen
7. Andreas Samuelsen
8. Ella Rotnes
9. Einar Bleikvin
10. Tor Einar Svendsen
11. Einar Bergsland
12. Lill Bente Hollstedt
13. Johan Wildthagen

LINK TIL MER OM KONA CUP NORWAY

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *