Teamsurfer Inger Elin Knappskog med augustrapport fra Ericeira.

August måned har vært full av konkurranser og bra surfere tar over nesten hver spot langs hele kysten. Begynnelsen av måneden var min kjære Camilla her nede og rocket Ribeira på sitt nye brett.

Camilla rocker i bølgene!

Samtidig en halvtime sør var det 6 stjerners WQS-event i Guincho, der noen av verdens beste jenter konkurrerte. Den som stakk av med 1.plass i store, sideshore bølger, var Jaqueline Silva fra Brazil.

Girls Rock!

I før- og etterkant av konkurransene viste surferne sine talenter her i Ericeira, og etter å ha surfet selv, har jeg vært ivrig fotograf og tilskuer.

Midten av måneden var Riberira stopp for juniorene på WQS. Den som hadde begynt å surfe som femåring…. Drømme, drømme. Disse gutta og jentene rocka bølgene, og var en god forsmak for hva som skulle komme.

For siste uka i august braket det løs her i mitt nabolag. Fast stopp hvert år på WQSen er Billabong Boundi Pro på Ribeira, og mange kjente navn var på startlisten: Travis Logde, Tim Boal, Sunny Garcia, Marlon Lipke og ikke minst Portugals store sønn, Tiago Pires. Første tre rundene ble gjennomført i perfekte forhold 1,5 meter (tre meter face norsk måling) og vindstille. Typisk sommersvell som det var, forsvant det fort, og til helga og finalene var det kun litt svell igjen.

Søndag ettermiddag, og siste dag av vinduet, ble finalen holdt, mellom de to australierne . Den som imponerte dommerne mest, var Phillip MacDonalds, som stakk av med trofeet, en kråkebolle, 135 000 USD, og 2500 poeng på WQS-ratingen.

Etter en måned med inspirerende surf i verdensklasse, gleder jeg meg til høstbølger og  watergirlcamp på Bore i midten av september. Håper på å se masse gira jenter i våtdrakt som skal bli med å leke i vannet. Meld dere på! Billig og gal-kjekt.

Link til mer om Billabong Watergirls.

Surfs up!

Inger Elin Knappskog… teamrider på vei hjem fra en laaaaang dag på stranda!

Fristende sommersvell i Portugal!

Utsikten som tilskuer… ja ja.. ikke så ille?

Nice surf!

Supre forhold dette her.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *