Mye moro og masse vær på Surf Betty Camp ’06!

15 jenter var i helgen samlet på Borestrand, Jæren for å surfe. Vestlandet tok i mot jentene med veldig mye vær. I regn, solskinn og storm hadde to flotte dager sammen med instruktør Inger Elin Knappskog.

Jentene fant veien fra både øst- og vestlandet, med fly, tog og bil. Helgens første utfording var å finne Borestrand i høstmørket, men godt utpå fredag kveld var alle kommet på plass. Lørdag morgen kom instruktør Inger-Elin Knappskog fra Team.SrfSnoSk8, som denne helgen ble assistert av Åse og Julia.

Jenter og surf = sant!

Det var egenltig ikke noe å vente på, så det var bare å hoppe inn i drakter og få utlevert verdens minst sexy longboards, med soft-deck og finner som ikke kan gjøre ugang… men skal man lære kunsten å surfe, så må dette til.

De av jentene som hadde egne brett og hadde surfet før, forsvant raskt ut i vannet, mens resten fikk instruksjon på land. Så var det bare for alle å kaste seg ut i havet, som faktisk var hyggelig varmt. Kampen ble å forsøke å opptre mer som en surfer enn som en fisk… Lunsj og strandkos ble det i de korte periodene med pause fra regnbygene.

Latteren satt løst, lungene fulle av saltvann og innen jentene var ferdig hadde alle fått kommet seg opp på brettene i hverfall en gang eller to.

Kvelden ble pizza og brus i campingvong for de yngste og de eldre dro inn til Stavanger for å bli med på party sammen med gutta som var på Jæren for å seile NM i Wave.

Når søndagen kom og jentene så at vognene fortsatt sto på samme sted etter en natt med skikkelig utvær var det bare å montere på smilene. Litt nervøs stemning ble det når man tittet ned på stranden og så at bølgene langt fra var noe å forsøke seg på. De var store som fjell og hvite som snø!!! Instruktør Inger-Elin holdt jentene igjen på land! Men litt flaks skal man ha, og litt utpå dagen ga vinden seg og det ble mulig å komme seg ut igjen.

Inger-Elin Knappskog, Norges ledende jentesurfer var instruktør. Hun er helt råååååå til å surfe (hilsen Lill) og er sponset av Team.SrfSnoSk8 og Roxy.

Gjengen på stranden!

Selvsagt ble det holdt konkurranse, som enkelt gikk ut på å stå lengst på brettet. Campleder Lill satt og tok tiden på stranden og det var utrolig hvordan dette ga jentene lysten til å kjempe. Rekorden for dagen ble 14 sekunder. Og premier fra Dakine og litt loddtrekning satte punktum for en værhard, men morsom helg for surfejentene.

Neste år håper vi å møte ennå flere jenter på Surf Betty Camp!

One thought on “Mye moro og masse vær på Surf Betty Camp ’06!

  1. Ang. en surfejente Hu der på d gula brette på \"Gjengen på stranden\" bilde va sinnsykt digg. Om dokke kan sedda opp ein date me oss to for meg? :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *