Get pumped! iRIG er her

Maelis_Irig_XS (1)

Vi har siden ifjor sommer jobbet med et konsept som forandrer terskelen for å lære å seile.

Kriteriene var å få mestringsfølesen i løpet av minutter & at utstyret skulle være så enkelt som mulig å sette sammen. Det var ingen enkel oppgave, men North Sails, sammen med North Kiteboarding, tok utfordringen og resultatet er nå tilgjengelig i norge.

iRig er en myk og snill sak med luft inni. Ingen nybegynnere på brett kan skade seg med denne riggen. Siden den både flyter og er myk er den lett å legge på brettet og padle mot vinden inntil en mestrer å seile mot vinden. Nybegynnere som er er helt på bærtur kan slippe ut lufta så blir padlingen ennå mer effektivt. De færreste faller i vannet, bare brettet er med kjøl.

iRIG_11Juni_2016 2

 

iRIG er superintuitiv, det vil si, selv om du ikke skjønner vindens hemmeligheter, hjelper riggen deg til å mestre seilingen. De strategisk plasserte håndtakene gjør at du automatisk holder på rett sted. Ingen forvirrende muligheter, kun åpenbare valg å ta.

iRIG_11Juni_2016 7

Lett å lagre, ca 1,5kg med brettbar dacron. Mange pumper passer, men den må kunne pumpe 8 psi. Med en kite eller SUP pumpe (ca 2,5 liter) bruker du ett minutt på å pumpe opp riggen.

iRIGbag

Riggen er i fire størrelser og det viktigste er at den korteste kroppen av brukerene rekker opp:

Str. XS kroppshøyde 100 – 130cm (typisk de under 6 år)

Str. S kroppshøyde 120 – 145cm

St. M kroppshøyde 140 – 180cm

St.L Kroppshøyde 175-200cm

LBK_11Juni_2016 14

Seilere med teknikken på plass har kommentert at dette faktisk er morsommere å seile med i lite vind, enn en konvensjonell rigg. Den tullete lave vekten gjør at du kan pumpe deg fram i null vind, og surfing på båtbølger, duckjibber osv krydrer vindslappe dager.

iRIG_11Juni_2016 1Det er fascinerende å se juniorer uten forkunnskap gå rett på en windsurfer og seile avgårde. Det skjer ikke uten iRIG.

Drift Stopper

Har du en SUP som ikke har feste for midtfinne, så kommer det en løsning på det i slutten av juli. Har du ikke fått deg padlebrett ennå, er det lurt å sjekke at den har midtfinne eller skruehull til riggen. Da blir også de dagene med motvind gøy på padlebrettet. Vi har tro på at det også vil dukke opp en del windsurfere uten kjøl som plutselig blir aktuelle med “Drift Stopper” for småtasser med iRIG i henda.

LBK_11Juni_2016 4

Vi som har jobbet proffesjonellt med rekruttering og utvikling av brettsportene siden 1978 mener at dette konseptet vil bety mer for seilsporten enn alt annet vi har hatt til rådighet. Så om det er unga som skal mestre vinden, eller om det er ungdom eller voksne, spiller liten rolle. iRIG hjelper alle til å forstå seiling på minutter, samtidig som det er et ideelt seil å koseseile med.

Kort sagt;

iRIG til alle som vil lære å seile uten å delta på kurs.

iRIG til alle som mener at windsurfing også er noe man gjør uten å være i plan og er villige til å ofre litt ytelse til fordel for ekstremt enkel rigging og bruk.

Her kan du bestille din inntil vi går tomme igjen:

http://shop.srfsnosk8.no/index.php?search=irig

De fleste bildene her er tatt under “familie aktivitetene” under Norgescupen på Hvasser 11 Juni, takk til dere som visste/ikke visste at når dere låner utstyr fra SrfSnoSk8 er det fort gjort at Helge tar bilder og vips så er dere med i en news som dette :)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *