SørfBoots

Riktige våtsko er viktig nå som ekstremsportværet ser ut til og gi oss hyppigere besøk i generasjoner framover. Har du slitte gamle eller speller nye surfboots, er det viktigste tross alt at de holder deg varm på tærne i våre kjølige farvann. Men som et ledd i SrfSnoSk8´s spredning av sørf knowledge kommer jeg her litt inn på forskjeller i konstruksjonsmetode som har direkte innvirkning på hvordan støvlene oppleves på foten din og som kanskje kan være til nytte for noen.

Hos SrfSnoSk8 har vi ofte nok av forskjellige våtsko til surfing, og jeg har hatt sjansen til og teste tre forskjellige modeller i løpet av noen sesonger her i fjorden. C-Skins Wired og Sessions modellene er gode våtsko som har en fin balanse mellom tykkelse på sålen og varme i selve støver`n. Bra grep i såla på begge to, hvor jeg personlig heller til at Session modellen griper voksen litt bedre. De bruker jeg om vinteren når det blir kaldt i vannet og voksen er extra sticky. Hot Wired booten er toppmodellen og gir meget god valuta for pengene og samler tærne i en fin splittoe som ligger skjult i støvelen. Bra for kalde tær.

Bilde 2

For de som er litt usikre på hvorfor jeg fokuserer litt på såla på disse modellene, kan jeg forklare det så enkelt som ”ny griptape kontra gammel og slitt”. Er du fortsatt usikker på hva jeg mener med det utsagnet kan du ringe butikken og de vil forklare dette for deg.
Sagt i klartekst så er det teksturen og formen på gummien under foten din som griper voksen på brettet enten bedre eller dårligere, og flexer enten mer eller mindre med foten din når du utfører manøvre.

Sørfboots. from Julius Vegas Messel on Vimeo.

Heldigvis for deg og meg selger SrfSnoSk8 et skikkelig jungeldyr av en støvel som ivaretar disse faktorene, nemlig skoene fra ION med Pandafot. Du ofrer litt på varmen i denne støvelen, og tykkelsen i såla gjør at du kjenner de skarpe steinene som eventuelt er der litt bedre. Men grepet og tøyeligheten du tar på deg med pandafot, og tåspissfølsomheten som denne sålen gir, overgår stretchen og feelen i såla på vanlige konvensjonelle våtsko slik de fleste produsenter leverer dem i dag.

Gjennom vintersurf på østlandet med minus i lufta og 4-5 blå i sjøen holder dessverre ikke 6mm ION skoen i mange timer. Men for de bølgene som stikker innom nå på høsten og utover er dette first choice for min del når det skal suses i bølgevegger. Når vinteren virkelig setter inn går det i Session eller Wired støvelen avhengig av hvilket par som har tørka først for min del, begge alternativene er top of the line og våtsko jeg trygt kan anbefale.

Bilde 3

I filmen under styrer jeg forbi et svaberg på innsia, og får testet grepet i såla ved et av Oslofjordens siste skjulte håp. Det er ikke alt man kan eller skal selge heldigvis, men kunnskapen og årene med salt sjø i trynet har i alle fall vi hos SrfSnoSk8 alltid hatt i orden, og det hjelper vi gjerne deg med.

Er du på utkikk etter nye våtsko denne høsten kan jeg trygt anbefale deg og sjekke alternativer hos oss. God surf.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *