68,01 Knop /126 km/t – med seil…på vann


Lørdager er jo dagen å være ute og leke med kompisene, spesiellt i Namibia.

Paul Larsen og teamet rundt Vestas Sailrocket knuste alle kortdistanse rekorder og dro på med 68,01 på gps’en (ett sekund måling) og 65,45 over 500 meter.

Lüderitz Speed Challenge 2012 gav windsurferne ny 500 meters rekord på 52,05 ved Antoine Albeau 21 november (Anders Bringdal var første mann over 50 grensen), mens kiterne sine 55,65 knop fra 2010 står fremdeles. De litt mer uoffisielle tidene med gps dokumenteres flittig på http://www.gps-speedsurfing.com

Rekordene har vekslet mellom brettseilere med kite eller windsurfingseil og seilbåter siden 80 tallet. Så nå er jeg spent på hva vi finner på for å ta tilbake rekordene igjen. Det er jo på ingen måte akseptabelt å la en fartsrekord være i fred, spesiellt når den er inntatt i sittende stilling.

Gratulerer til Vestas Sailrocket team med en fantastisk rekord!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *