Øyvind Antila & førsteinntrykk Vegas 2013


Her er mine personlige erfaringer og inntrykk av den nye North Vegas 2013. Dette er “newschool” utgaven i North Kiteboarding sitt sortiment, litt paradoksalt når det også er en C-kite, som også er det type tubekite som har bestått lengst. Grunnen til at newschool kitere som gjør såkalte wakestyle triks liker denne type kite er at de har et jevnere drag enn andre typer kiter, og de gir en følelse av kontroll som gjør at man kjenner hvor kiten er til enhver tid.

Jeg har kitet relativt aktivt i over 11 år, med en rekke forskjellige kitemerker og typer. Og har siden 2005 byttet ut kitesettet hvert år. Det har gjort at jeg har begynt å finne ut hvilke egenskaper jeg liker i en kite. North Vegas 2013 er for meg en bortimot perfekt kite. Den byr ikke på noen uforutsette overaskelser selv når man er uoppmerksom. Den svinger raskt og kontrollert. Hvilket man også kan justere med forskjellige monteringspunkter av styrelinene, eller velge brei eller smal bar på samme baren! Unhooked er kiten en drøm. Ingen antydninger til å stalle ut eller rygge. Andre kiter må man gjerne trekke litt depower før man hekter av trapeskroken, men ikke her. Den er rett og slett hassle free.

Dersom du er usikker på hvilken type kite du skal velge, så ikke bli avskrekket av at dette er en C-kite. C-kiter i dag har så mye innebygget sikkerhet, depower og relaunch egenskaper, at de ligger tett opptil SLE (Supported Leading Edge) kitene på markedet. I praksis er Vegas’en egentlig en hybrid mellom en C-kite og en SLE kite. Grunnen til dette er at den har 5th line med “tension” som holder i leading edge, og fungerer da på samme måte som bridles på en SLE kite. Resultatet er masse depower og enkel relaunch. Vegas gir ellers et inntrykk av meget god byggkvalitet med forsterkninger på de rette stedene, og en duk med dobbel ripstop sydd inn i veven. Dette gjør at den tåler en trøkk.

Den nye baren er enkelheten selv, uten masse mekanismer og rariteter som kan feile. Og en super enkel stopperball på tauet så du kan låse baren på en bestemt stilling. Denne blir fin å ha på vinteren, snowkiting på ski hvor man drar av gårde innover vidda og kan låse baren i en powersetting.
For min del blir denne en vinner både på vann og på snø. Og jeg kan nesten ikke vente til jeg får ski eller brett på beina og kan gunne innover hardangervidda :)
Designet er fresht, og stikker seg frem i mengden, med en todelt fargekombo. Og kommentarene på stranda om at den ser bra ut sitter løst.
Vi sees utpå, under en Vegas nær deg :)

Red.anm. D2 materialene er 30% sterkere enn det alle andre kan bruke (ekslusivt for North). Mer om Øyvind er det her.
Se her! her kan den kjøpes for noe du ikke kan spise!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *