VM Kite Caligari – Norge er med!

Verdensmesterskapet i Kiteboard racing (brettseiling med kite) foregår akkurat nå i Caligari/Italia.
Det er Kitesurfing i den formen vi kanskje kommer til å se den i Olympisk seilas om noen år i Brasil. En liten norsk gruppe har reist ned for å samle erfaring og deltar i mesterskapet. Camilla Ringvold, Petter Olstad og Christian Iuell er våre beste racekitere, men i forhold til de større internasjonale miljøene har de ennå en del utfordinger på teknikk og utstyr før de kan matche i toppen der de hører hjemme.

Våre tre følgesvenner i Italia poster litt oppdateringer i en av de største brettmiljøene i landet – Oslo Kiteklubb…en klubb som hverken har klubbhus eller et felles sted å kite, men de drar lett 140 seilere når de inviterer til samling.
Her er facebook siden deres http://www.facebook.com/OsloKiteklubb

Det er imponerende hva Camilla, Petter & Christian har oppnådd på egenhånd. Det ikke finnes noen organisert form for trening på dette utstyret i norge, og heller motstand fra gammelmodige holdinger til at konkurranseseiling skal foregå der den lokale seilforeningen ruger på båtene sine.

Vi trenger flere sentralt beliggende arenaer hvor det er fri vind! Det betyr at seilnorge like godt først som sist må begynne å sloss for å få seilsportsentere ute på forblåste holmer og strender hvor windsurfing og kitesurfing kommer til sin rett. Mulighetene er mange, men skal vi forsvare oss som den seilnasjonen vi egentlig er, må landets politikere og kommuner la brettseilerene og surferene få etablere trygge plasser for ungdommen som uansett hopper i vannet. Fler vannsport aktivitshus på stranda nå!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *