Srf: Norges første SUP/WAVE Sprint.

På fredag arrangerte SrfSnoSk8 Stavanger tidenes første SUP sprint på Hellestø utenfor Stavanger. Konkurransen hadde et noe lokalt preg, men startlisten på ca 20 deltagere bestod noen av Norges mest erfarne Bølge Brettpadlere. Det var likevel den noe uerfarne brettpadleren (men desto bedre trente) bølgeseileren Arne Kristian “Kilen” Andreassen, som til slutt halte iland seieren foran Morten Stegarud, og Jørgen Michaelsen. Kvinne klassen ble vunnet av Marianne Sørhus.

RESULTATER:

Menn

1. Arne Kristian Andreassen

2. Morten Stegarud

3. Jørgen Michaelsen

4. Arnstein Johannessen

Kvinner

1. Marianne Sørhus

2. Marianne …

3. Lene Kramer

SrfSnoSk8 gjorde denne kvelden i strålende sol & god stemning til en fredagskveld vi kan se tilbake på med gode minner. Rundt 30 nysgjerrige fikk testet SUP i brenninger for første gang fordi vi lånte ut store og små brett. Samtidig fikk testet Fanatic SUP Air (oppblåsbar!) i våre egne bølger. Konklusjonen så langt er at Fanatics oppblåsbare brett selvfølgelig er ekstremt praktiske siden de får plass i en liten bag, men også at de faktisk er lettere å ta bølger med da tuppen bøyer seg litt når du tar av med bølgen. Da er det ikke så kritisk å bevege seg bakover som på de helt stive hardtskallbrettene. Ytelsesmessig er det en forskjell, men vi er imponert over hva disse supersolide SUP brettene i militær RIB teknologi har å by på.

Favoritten vår på Hellestø ble Fanatic AllWave 9´6. Den viste seg å være en perfekt match for oss rundt 75-85 kg i de 1 meter høye dønningene. Stort nok til å få oss mindre erfarne igang på slappe bølger, samtidig som det svingte som et danseband når det tok av. Vi skal bestille fler – demomodellen vår ble booket av en av de lokale med en gang.

Til konkurransen ble det brukt Fanatic Fly Air 11’0 og 11´6. Store stødige SUPér som lett forserte brenningene og enkelt ble med bølgene på vei inn. Årer i alle varianter var med og “alle” ville ha de letteste. Fanatic dominerer også her med årer som veier under en halv kilo!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *