JÆREN WAVE 2011 15-16 oktober er over!

SrfSnoSk8 Jæren Wave 2011 er over for denne gang

Det ble sørlig frisk bris til liten kuling lørdag og søndag, og Jæren Wave gikk av stabelen som planlagt. Vi fikk sørlig vind, og nordlig swell på ca. 1 meter med 12-13 sek, periode.

RAPPORT DAG 1.
En ting vi ikke synes hører hjemme i beskrivelsen av Jæren Wave er “koselig”. Men..det var det idag. 6-8m/s litt bølger og bare smil og trivsel i sommertemperatur. Imorgen er meldingen mye slemmere så vi satser mye av kvelden på at det blir action i morra. Hvis du vil være med imorgen må du stille senest kl. 10 på Refsnes. Alle var på vannet idag og Helge fikk skutt noen bilder på slutten av dagen. De kan du se i dette galleriet.

RAPPORT DAG 2 (arrangementsjef Jørgen Michalsen – fyll inn her :)
Kort versonen er: Moro idag, finfint 4.5-5.0 føre og mange fine bølger. Tidenes yngste deltaker i SrfSnoSk8 Jæren Wave, Nora Lindland (15) vant lett dameklassen. Herrene sloss lenge og vel om det gjeveste trofeet her til lands og Fritjof Opsahl fløy 1. plassen i land. Hele resultatlisten kommer imorgen etter at sekretæriatet har fått i seg morgenkaffen og papirene er sortert. Kos dere med bildene jeg tok idag, hilsen Helge

P.G.A dårlige vind og bølgeutsikter for den første helgen, (1-2 okt.) ble JW utsatt til reservehelgen den 15-16 Oktober,  Håper så mange som mulig har mulighet til å stille denne Weekenden..

I fjor ble vi velsignet med 20-25 knop fra Nord-vest og 1,5 m bølger. Windsurfere fra hele landet møtes for å se hvem som hopper høyest og rir best dette året. Dette er den 26de gangen konkurransen arrangeres.

Arrangøren Sola Brettseilerforening legger opp til ”Same shit as always”. Det meldes om stor entusiasme blant seilerne på og alle som seriøst seiler bølger i Norge ventes til Jæren denne helgen.

 

Hva

snakker vi egentlig om…

Det har alltid vært og er windsurfingdisiplingen wave som får mest fokus i internasjonal windsurfing presse og magasiner. Dette er seiling på brett i bølger, og er den mest actionfylte og eksotiske delen av windsurfing.

Her seiler man i bølgene og hopper, utfører trix og rir bølgene. Og hvor høyere bølger og villere forhold, desto bedre. Det loopes forover og bakover, med både en og to rotasjoner. Og i konkurrranse innenfor en tidsperiode – ”heat” med seiler mot seiler.

Brett og seil er spesialdesignet til dette bruket og det er Hawaii, Sør-Afrika, Australia og andre eksotiske steder det handler om! Men også i Norge har vi flotte bølger, masse vind langs vår lange kyst og mange ivrige og flinke seiliere ute i bølgene når stormene herjer.

Flere norske gutter og jenter har seilt internasjonalt i wave opp igjennom årene. Vidar og Ørjan Jenssen samt Svein Rasmussen er de Norske profilene som har hevdet seg i toppen internasjonalt. Alex Boxill fra SBF har også representert norge i proffenes world cup. Thomas Wessel Svensson deltok nylig under PWA Cold Hawaii i Klitmøller.

Arrangøren Sola Brettseilerforening i samarbeid med butikkene .SrfSnoSk8., går i dagene før det braker løs og tripper nervøst. Ufordringer for arrangørene er at denne seildisiplinen trenger mye vind for å utøves. Minimum 11-12 m/s må det blåse for å få Jæren wave i boks.

Stay or go? Torsdag 29 sept. og 13. oktober kl. 12.00.

Om konkurransen gjennomføres 1-2 oktober eller om reservehelgen må taes i bruk annonseres på www.srfsnosk8.no og www.sbf.no Torsdagen i forkant av helgen kl. 12.00.

Program for Jæren Wave 2011:

Lørdag 1. oktober
08.00 – 09.00 Registrering

09.30 Skippers meeting (REFSNES v/Microflyklubben)
21.00 Sosial event.

Søndag 4. oktober.
10.00 Skippers meeting (sted annonseres on site lørdag).

Påmeldings avgift: kr. 200.-

Velkommen!


jarenwavespons

One thought on “JÆREN WAVE 2011 15-16 oktober er over!

  1. Takk for herlig konkurranse Jørgen og Helge og gratulerer til Fritjof for seieren. Fine forhold også igår på X. Hvormange seilere var det ute? Fritjof og spesiellt Ørjan viste at de ligger i en egen klasse på babord. Ørjan connecter helt naturlig svingene på bølgen, opp og ned så ut i vektløse airials på mastehøye peaker. For en som får vondt hver gang han treffer peaken på babord så inspirerer det til mer trening. Det var så mange gode seilere i går at jeg tror Norge har det høyeste nivået i bølgeridning i Norden.
    Men det er klart svenske Lille John og broren polerer jo alle med hoppingen sin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *