Teamkiter Jørn Hauge på tur til Kiteparadiset Cumbuco, Brazil!

Cumbuco ligger i Brasil, ca. 45 minutters kjøring nord for Fortaleza og regnes som et av verdens beste kite paradis! Siden jeg var samme sted i 2008, var høstens valg av kitetur svært enkel.

I Cumbuco er det nemlig 100 % sol og vindgaranti og kan friste med ca. +30 grader i hele sesongen som varer fra mai – desember.

Camilla og jeg, møtte ivrig opp kl. 06:00 på Sola Flyplass fredag 01. oktober og turen bar avgårde via København og Lisboa. Vi reiste med SAS til København og med TAP resten av reisen til Fortaleza flyplass. Alt gikk greit og baggasjen kom heldigvis helt frem, men vær litt obs på SAS sine spesialbagasje satser… Det er nemlig innført noen nye regler for bestillinger etter 1. juli 2010.

På flyplassen i Fortaleza var det bare å raske med seg baggasjen og starte taxituren nordover mot Cumbuco. Vi hadde booket oss inn på Ocean View som et fantastisk flott leilighetskompleks, bygget i 2007. Det er flere norske som eier disse leilighetene og som leier ut privat, samt at reisebyrået Dream Travel har pakkereiser hit. Leilighetene er over 140m2 og ligger ved stranden med en fantastisk utsikt. Kite kan man gjøre rett utenfor stuevinduet:). Rett og slett MAGISK!

Cumbuco er opprinnelig en liten lokal fiskelandsby med ca. 2000 innbyggere. Plassen ble oppdaget av kitere i begynnelsen av 2000 tallet og har siden vokst seg en del større spesielt rundt dette aktiviteten. Det meste av det som skjer der går i kitesurf, men man kan også leie hester å ri langs stranden eller i sanddynene i solnedgangen:). Mulighetene er mange, så jeg vil sterkt anbefale dette reisemålet for aktive kite sjeler:)

Farter man litt rundt i Cumbuco kan man finne 2-3 laguner (flattvanns- spotter). Er en “downwinder” å foretrekke, er mulighetene mange! For en billig penge kan man leie en beach buggy ink. sjåfør til å følge deg milevis nedover strendene for så å kjøre deg tilbake til hotellet. Lenger nord for Cumbuco er det ofte enda mer vind og spottene kommer som perler på en snor.

Vi fikk tilsammen 15 herlige og vindfulle dager i Cumbuco og ville veldig gjerne vært der litt lengre! Det blir uansett ikke siste gang vi besøker dette Kite paradiset!

I mellomtiden laver jo snøen ned i fjellet, så det skal blir kanonkjekt å komme igang med snowkiteingen også!

Håper vi sees på Haukeliseter, Haugastøl og Finse i vinter da!

Kite-hilsen fra

Jørn Hauge

One thought on “Teamkiter Jørn Hauge på tur til Kiteparadiset Cumbuco, Brazil!

  1. Hei.
    Jeg kan bare bekrefte det som har blitt skrevet om Ocean View. Jeg har leilighet der, så bare ta kontakt for eventeullt leie av super leilighet. Bedre blir det ikke !!
    Tlf 98686632

    Marit Myhre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *