Ørjan Jensen vant SrfSnoSk8 Jæren Wave

Kontrasten til fjordårets SrfSnoSk8 Jæren Wave var stor da norges beste bølgeseilere gjorde opp seg imellom. Fra 3 meter og 40 knop I 2009, til 20-25 knop og 1 meter bølge dette året. Men den iskalde nordlige vinden, og de relativt beskjedne bølgene la på ingen måte noen demper på stemningen, selv om seilerne til tider måtte småslåss for å holde varmen.

Dagen begynner med rolige vindforhold og et vesentlig større swell, noe som ga fine forhold for bølge surferne som har intatt sele for en morgen session. Vinden skulle ifølge værprognosene øke utover dagen, noe den også gjorde, og I to tiden varden 25 ende. utgaven av Jæren Wave endelig igang, dog måtte det omseiling til da de 2 første heatene ble seilt I heller labre vindforhold, der seilerne hadde problemer med vannstarten. Etterhvert ”setter” vinden seg og vi fikk se tabletops, forward loops, aerial off the lip, og noen tapre forsøk på goither. 2008 JW vinner Peter Løken Nilsson satte en perfekt backloop, men dessverre var dette før seilasen startet. Peter endte tilslutt på en delt 5 plass, en plass han delte med  Jan Roar Førre, Hans K. Waarum, og Jon Muller. Vinner av Jæren Wave ble I år som ifjor; North sails team rider Ørjan Jensen, med Thomas W. Svensson på andre plass. Wessel som nylig world cup debuterte I en alder av 40 år! Tredje plassen gikk til Sigurd Espeland, mens Inge Kvivik ble nr. Fire I Finalen. Vi sees igjen I 2011 for en ny utgave av Jæren Wave.

RESULTATER SrfSnoSk8 JÆREN WAVE 2010

1. Ørjan Jensen

2. Thomas Wessel Svensson

3. Sigurd Espeland

4. Inge Kvivik

5. Hans K. Waarum

5. Jon Muller

5. Jan Roar Førre

5. Peter Løken Nilsson

Alle bilder fra Jæren Wave 2010 er tatt av Anne Christine P. Meling