Bånn gass på Rookie Windsurfing i Stavanger 21-22 august 2010.

Dette er årets høydepunkt for Rookie Windsurfing gjengen. Å reise på tur til Stavanger og Sola Brettseilerforening. Dette året var ikke noe unntak og historiens 16ende Rookie Windsurfing samlet 25 unge talenter til en helg med skikkelig rock’n roll på vannet.


Rookie Windsurfing gjengen! Foto: ©Anne-Christine P.Meling

Men store biler og henger fant Rookie Crewet fra SrfSnoSk8 Oslo veien over til Stavanger hvor Jørgen Michalsen og gjengen fra Sola Brettseilerforening ventet. Så var det bare å starte standard prosedyre for å sette igang helgens sirkus på vann og land. Med målrettet innsats fra både unge og voksne var Rookie i gang på 1, 2, 3…

Mye skulle skje denne helgen så minuttene ble ikke kastet vekk.

Med rask hånd ble gjengen delt inn i to grupper og 4 instruktører. Følgebåter ble bemannet og satt på vannet. Så ble det en rask briefing med instruktørene, mens foreldre og andre løp så raskt beina kunne bære for å få det siste utstyret i orden.

Hos de avanserte Rookie windsurferne var det jubel å høre når de oppdaget at det var frisk bris på vei inn Hafrsfjord. Denne dagen luktet av småbrett seiling… Gjengen på 16 windsurfere som allerede behersket trapes brukte den lette formiddagsvinden til å varme opp og bli kjent med fjorden og øve på teknikker. Vinden viste seg å være aller best helt på andre siden av fjorden. Så gjengen forlot foreldre og følgebåter og ble med instruktørene Sigurd og Lill langt av gårde.


Marcus Michaelsen i full fres utover fjorden. Foto: ©Anne-Christine P.Meling

Inne ved stranden fikk de andre innføring i kunsten å seile brett av SrfSnoSk8 instruktørene Helge og Jørgen. Først trygt med simulator på land og så ut i vannet for å gjøre praksis av teorien… Vinden økte raskt, så det ble nok å holde styr på med brett og seil i bølgene. Bra var det da at vannet var behagelige 18 grader, så med våtdrakt, vest og sko var det ikke noe problem.


Rookie Windsurfing er et trygt sted å starte med verdens morsomste vannsport! Foto: ©Anne-Christine P.Meling

Dagen gikk i ett kun med et kort avbrekk for frukt og kjeks.

Vinden økte på og Rookie’ne tok en rask tur på land for å dytte i seg ny energi. Her var det bare å finne frem små seil og små brett, for her skulle det seiles fort! Og ikke lenge etterpå var det full fart på 88 til 130 liters brett, uten kjøl. Sammen med instruktørene ble det ryddet opp i vannstart teknikk og fotstropper. Og jibber med armer og vein alle veier ble byttet ut med smart planlegging og sikker gjennomføring. Enig var de alle om at det er mye mer moro og lærerikt å seile flere sammen. I tillegg blir en jo veldig sliten når alle pusher hverandre!


Rookie Veteran Sivert Hovda med full kontroll på sylskarpt slalomutstyr. Foto: ©Anne-Christine P.Meling


Rookie Windsurfing er moro for alle som vil begynne med brett og alle som synes det er gøy å seile sammen med andre ungdommer. Foto: ©Anne-Christine P.Meling

Til alle som leser denne lille rapporten må vi få lov til å understreke at vi snakker om ungdom på 12 til 16 år. Et slikt syn gir tårer i øyekroken på enhver voksen norsk windsurfer. Gutter og jenter som ikke sier neitakk til hverken sylskarpe slalombrett, bølgebrett eller seil med camber.

Hele Rookie gjengen var skikkelig slitne og happy når pizza bilen kom til stranden.

Søndag er Rookie Windsurfing regatta dag!

Mange såre muskler møtte opp på stranden for ennå en dag på vannet. Denne dagen bød på 4 årstider med vær. Vinden var ikke så hissig som på lørdagen, så det var både skuffelse og glede å høre hos de unge.

De store Rookiene stakk til havs igjen og jammen ble de overrasket av det heidundrenes regnvær. Dette ble en skikkelig kjølig opplevelse. Men like fort som regnet skyllet over gjengen, så kom solen frem igjen.

Etter en lynrask lunsj ble det gjort klart for den tradisjonsrike regattaene. Alle Rookier skulle få prøve seg, og Start gjengen ble med Helge på en langtur som var litt lengre enn det de hadde forsøkt seg på så langt. Dette ble stor suksess og virkelig moro.

Så ble det skarpladdet finner og drevene Rookiene føyk av gårde på en to runders bane som tok omtrendt 24 minutter for vinneren Nora Lindland, som ble fulgt at Hovda guttene Sivert og Martin.


Rookie Windsurfing vinnere Martin, Aksel, Sivert, Andreas og Nora. Foto: ©Anne-Christine P.Meling

Slitne var både små og store når det skulle deles ut premier og kåres Rookie of the Year. Rookie Start ble Andreas Sjøen, som seilte et imponerende antall timer som inkluderte både før og etter arrangement start. Og dette året kom endelig turen for å bli Rookie of the Year til Axsel Leknes, som har vært med på mange Rookier. Og denne sesongen har hatt en fremgang som imponerte instruktørene som har fulgt han hele veien.


Aksel Leknes ble Rookie Windsurfing 2010. 15 år og på vei til å bli en supergod windsurfer! Stå på videre! Foto: ©Anne-Christine P.Meling

Og tilslutt…

Vi hadde nok ikke trodd våre egne ører hvis noen hadde fortalt oss når vi hadde første Rookie i Arendal i 2004, at vi 6 år senere fortsatt skulle se så mye flotte ungdommer starte med windsurfing på Rookie, samtidig som vi freser rundt på småbrett sammen med veteranene…

Så takk til alle Rookier som har det gøy sammen med oss! Og en stor takk til foreldre og klubber som stiller opp og sørger for at det blir en topp helg for gjengen på vann og land. Takk til Anne som trofast dukker opp med kameraet sitt. Og selvsagt takk til Fanatic som sørget for ekstra moro premier til alle denne gangen.

Hilsen

.SrfSnoSk8.

Jørgen, Morten, Helge og Lill

Kos dere med masse bilder.
Foto: © Anne-Christine P.Meling

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *