Tøff stemning på Rookie Arendal 10-11 juli 2010.

Ikkeno er som Hove utenfor Arendal i juli; Vind, sol, flatt vann og campingliv. Sammen med Arendals Seilforening arrangerte SrfSnoSk8 sin årlige juniorsamling for mennesker som ennå ikke har opplevd mer enn 15 sommere. Landets mest erfarne windsurfere stod for aktiviteten på vannet og verdens beste surfemammaer passet på at unga fikk mat.Alltid toppen steming på Rookie! Dette var Rookie Windsurfing nummer 16 i historien!

Lørdagen startet som den skal med regn og bananer fram til vi gikk på vannet. Da slo vinden til med 8-12 m/s noe som utfordret både nybegynnere og viderekommende. Bråstarten på windsurfingkarrieren var vellykket for alle og vi trenerene ble mektig imponert over både humøret og viljen hos Rookiene våre.

Regattaspirene nådde nye høyder under Sigurd Skaug og Stein Anders Sundbye sine forblåste vinger. Erfaringen fra utallige mesterskap og en lang karriere på vannet, ble generøst ført videre til våre framtidige mestre på vannet. Einar Bleikvin, Jørgen Michalsen og Helge Rotnes tok seg av førstereisbarna. Landets beste instruktører fikk god hjelp i sitt utrettlige arbeid av post-Rookie generasjonen, denne gangen representert ved Gina Dahl (16) og Ella Rotnes (15).

RookieLørdagen brukes i stor grad til å bli kjent med Rookiene og forstå hvilke nivå og utfordinger de individuellt vil ha størst utbytte av å trene på. For nybegynnerne er det å bli trygg på å utstyret og kanskje klare å krysse mot vinden. Vi hadde imidlertid gode 10 m/s pålandsvind, så beslutningen om å sløre innover på grunnene uten kjøl kom ganske raskt. Vi beholdt kontrollen i den friske vinden og Rookier fløy avgårde i plan for første gang.

Tøffingene som gikk ut i regattagruppene hang som slips i bommer og trapeser. Feide avgårde i plan og lærte å sette trykket så utstyret plutselig gikk både fortere og høyere enn noen gang. Individuell oppfølging gav raskt resultater og store smil på stranden. Tenk å henge avslappet i trapesen eller stå full av adrenalin i fotstroppene for første gang! Moro med båtfart og nyttig lære på starttrening slik bare gamle regattaulver kan lære det bort.

Action på tandem… for de som våger…

Surfemammaene Unni, Mette og Ragni serverte lunsj til en superinspirert gjeng og grillmiddag til en utslitt haug med Rookier som hadde tatt den helt ut.

RookieSøndagen ble derimot stille. Lite vind gav regattagruppen en taktisk tur ut på havet, mens Rookie ferskingene fikk lært å seile med kjøl. Etter lunsj seilte nybegynnerne en spennende regatta, mens proffene konkurrerte på Stand up Paddle for å holde spenning og humør på topp.

Premier til alle!

Rookie av Arendal 2010 blant nybegynnerne ble Erik Sveen fra Arendal. Han fikk utmerkelsen for sin positive innstilling til å lære ting han ikke kunne, og aldri gi opp med et smil. Flink til å ordre utstyret og hjelpsom der han fikk mulighet. I regattagruppen hvor det er blodig alvor i kampen etter å vinne heder og ære for fedrelandet gikk Arne Fritjof Askvig av med seieren. Trenerne var enige om at innsatsvilje, imponernde nivåheving og positiv innstilling kan sende Arne Fritjof helt til topps bare han banker på rett mesterskapsdør.

Begge gutta fikk et skateboard fra Cliche som er europas største leverandør av heftig sk8 utstyr. Alle deltagerene fikk en drøy pose med kistremerker og en Cliche cap som takk for innsatsen.

Neste Rookie er i Stavanger 21 og 22 August i samarbeid med Sola Brettseilerforening i Hafrsfjord. Her kåres Rookie of the Year med et North Sails Drive juniorseil som topp premie. Fanatic windsurfing er sponsor så det kommer overraskelser fra den siden også :)

Vi gleder oss til å se førstegangs Rookier såvel som drevne Rookieseilere til vår tradisjonelle årsavslutning på vindfulle vakre vestlandetn 21. – 22. august.

Helge har laget et bildeshow fra Rookie helgen.

Og her er alle de flott bildene! ENJOY!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *