Landsfinalen SrfSnoSk8 BestTrick 2010 i fantastiske forhold på Fonna 27. juni!

Endelig var det klart for landsfinale i SrfSnoSk8 BestTrick i ekte Team Uganda Style på Folgefonna. Konkurransen var annonsert for lørdag 26. juni med mulighet for flytting til dagen etter. Og siden været var ustabilt og farta var dårlig på lørdagen ble det hele bestemt utsatt til søndagen.


Foto: Jørgen Fordelsen

Dette viste seg å være en veldig riktig avgjørelse. Været kunne ikke vært bedre og park-crewet med sjefshaper Emil Fossheim i spissen hadde hvertfall ikke lagt på latsiden mens alle andre var på campen og puben på Espeland og var helt bajas og tok festen på forhånd. Vi kom opp ditt på søndag til et perfekt hopp med ca. 18 meter flate. Så alt lå til rette for å få frem det beste trickset…

Foto: Jørgen Fordelsen

Mye skryt i forkant…

Målrettet opptak av diverse alkoholholdige væsker for å unngå dehydring på Espeland lørdag kveld resulterete i at flere kjørere hadde skrytt på seg alt fra dobbel-corks til dobble backfliper og diverse andre halsbrekkende stunts…


Royan på Fonna. Foto: Morten Venli

Høyt nivå på kjøringa!

Og de mest hardcore snowboarderene på Folgefonna denne helga stillte opp og kjørte med et nivå på kjøringa vi sjeldent har sett makan til.

Emil Fossheim med flossy flip. Foto: Andreas Storebø

Vi tror seriøst at eg aldri har sett så mange dobble flips på en dag som under denne konkurransen. Alt begynte på slutten av oppvarminga da Mr. Emil Fossheim klinte til med en dobbel frontside Rodeo! Noen som har sett sånt før?! Han kaller den for flossy-flip. Stomp på første forsøk, men når konkurransen begynte ble det litt vanskeligere for mr. Fossheim, og han klarte ikke å følge helt opp med en like perfekt utført flossy-flip som i oppvarminga, men det var ikke langt unna heller.

Men dette holdt til en 3. plass, som ga han et helt års forbruk av Smart fish, et flunka nytt Alis skateboard og div stæsj.
Første mann som landet en dobbel flip i finalen var Odd-Roar Solerød som landet en dobbel backflip på 3. forsøk. Som vanlig kliner alltid Odd til med drøye tricks, og stompet det meste han prøvde på idag. Dette ga han en velfortjent 2. plass, et helt nytt snowboard fra SrfSnoSk8/Gnu og masse annet kult stæsj. En annen kar som kjørte ræva av de fleste på folgefonna på søndag var Mr. Julius Ødegaard. Som Odd stompet han det meste, disse 2 landet like mange feite tricks, vinnertrickset til Julius ble den kuleste bs 1080èn på fonna i sommer; backside 10 med dup! Og som om ikke det var nok hadde Julius minst 4 forsøk på dobbel bs Rodeo.

Julius got air! Foto: Andreas Storebø

Det tok dommerene hele 10 min med heftige diskusjoner før de klarte å bli enig om hva som virkelig var det beste trickset, flossy-flip? dobbel backflip? eller bs 1080 med dup? Alle stor som bare det og langt ned i landinga. Tilslutt var det Julius som trakk det lengste strået og stakk av med seieren og 10.000 blanke kroner i 50 lapper betalt av Dnb Nor, pluss diverse andre premier fra Dakine, SrfSnoSk8, Herd og Alis. Gratulerer!


Julius mottar 10.000 i 50lapper. Foto: Morten Venli.

Vi hadde også en dameklasse i SrfSnoSk8 BestTrick finalen. Den ble kjørt på det noe mindre drop-in hoppet til finalehoppet, og vi hadde 2 deltagere i denne klassen, Emilie Evensen og Thea Stenshagen. Kjøringa til jentene holdt også et høyere nivå enn vi er vant til, noen som er vant til å se jenter gjøre cab 900 på hopp tidligere? Thea Stenshagen stakk med førstepremien her, vi hadde også en premie til Emilie Evensen fra Alis, men siden Emilie var litt for ivrig og ville kjøre brett på så fin dag ble det en ny tskjorte på arrangøren istedet. Tusen takk!

Vi vil takke alle sponsorene våre for støtte og hjelp gjennom sessongen:

www.srfsnosk8.no
www.dakine.com
www.alis.no
www.herdheadwear.com
www.dnbnor.no

Så vil vi gi en extra stor takk til Dnb Nor for støtte til en så fin premie til Landsfinalen.
10.000 blanke kroner gjør noe med motet til fattige snowboardere på vei opp. Og med slikt nivå på kjøringa er det dødskult å arrangere konkurranser.

Takk for oss og takk til alle som har hjulpet oss!
Team Uganda

www.bigboo80.blogspot.com

SrfSnoSk8 takker Andreas Storebø og gjengen hans for 2010 SrfSnoSk8 BestTrick konkurransen på Vestlandet!

Good feeling mix fra Kristofer Fahlgren.

Mange deilige shots fra dagen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *