Watergirls jentene blogger fra Rhodos!

I dagene fremover lander tilsammen 9 Watergirls på den greske windsurfing øya Rhodos. Følg gjengen med norske windsurfing jenter på vann og land. Artiklen oppdateres.

Livet har igjen beveget seg fremover her nede i Watergirls paradiset…

Vi har blitt med på lokal restaurant og vi har danset med lokalbefolkningen (eller var de grekere på ferie?)… ja, og samme kveld gikk vi oss vill blant trange gater og ruiner… Men alt ordnet seg etter hvert og pikene la seg trygt i sengene sine! Ja, og vi har fått komplimenter fra Svensker….

Julie og Marit har forlatt gjengen. Det var mye krokodilletårer den kvelden. Solbrendte på nesene og fornøyd med innsatsen på vannet ble de sent hjem klokken fem om morgenen… de forsøkte desperat å booke om billetter, men Norwegian sa NEI… og de er tilbake i hverdagen!

Litt trist var det ved frokosten morgenen etter. Men sånn er nå livet… Og kaffekopper (med kald melk ;-) senere ble fokuset for resten av jentene flyttet tilbake til vannet og strandcampen.

Silje som raskt ble utpekt av instruktøren sin som et talent… har nå også kommet til Pro Center 1 og resten av jentene. Og nå sitter beach starten sammen med jibber og slag på nybegynner brettet. Hun har kanske akkurat nå mest dilla på windsurfing av alle jentene her. Hun smugtitter på trapeser i butikkene og har målet for resten av turen svært klart.

Det blåste opp for Watergirls!

Og endelig etter disse par litt svette dager med litt for mye tid til soling, shopping og lettvindseiling skjedde det noe… først kom det større bølger… og så kom det vind, så kom det mer vind, så kom det store dønninger og ennå mer vind!

Drosjesjåføren hadde altså helt rett i sin spådom kvelden før! “Yes, girls… windsurfers? Ohhh… now more heat and much wind! You like, and go to bed early!” Og den strenge mannen hadde rett han. Det var ikke air-conditionen som blåste, det var helt fantastiske forhold som kom.

For de innvidde snakker vi om 12+ ms. Utenfor beach breaket som hadde vokst seg ganske heftig møtte jentene utfordringer med 4-5 m2 allerede klokken 10 på morgenen. Lill vant “først på stranden” noen minutter før en effektiv Solveig J. Larsen som også så seg fornøyd utover “slagmarken”…

Dette var rett og slett Rhodos på sitt aller beste. Utrolig nok så gikk det ann å hoppe flotte hopp på både babord og styrbord. Og inn mot stranden var det litt svinging… men ikke for langt… da stoppet det fort opp! I motsetning til Prasonisi (som etter rapportene lå nesten vindstille)… har vi plass her opp i nord!!!

Dagen var røff og tøff… men det er i slike forhold man lærer. Og begrepet “å spise salte sild” har blitt innført.

Når vi skriver dette blåser det snnå friskt der nede og jentene er i dusjen før de møter opp på rom 323 for en liten surfprat før Pro Centret har laget i stand en BBQ kveld!

Turen går mot slutten, men allerede nå vet vi at vi (og ennå flere Watergirls) er tilbake her neste år! Takk til alle jentene og takk til alle her nede som har gjort disse dagene til en så god opplevelse!

Selvsagt har vi også noen bilder å by på denne gangen. Takk til Silje som dro fra kamera og fikk noen flotte bilder!

Alle jentene er på plass og stemningen har steget ennå noen hakk (om mulig)!

Dagen da resten av gjengen som hadde klatret på samme Norwegian avgang litt smale i øynene entret leieren på stranden viste vinden og forholdene seg fra sin beste side. Det ble en hel dag med deilig vind! På ettermiddagen bygde bølgene seg litt opp også, så det ble fine ramper å lufte finnene på.

De siste Watergirlsa som har kommet er:
Guro Kristine Larsen, Solveig J. Larsen, Berit Herstad, Silje Sandahl og Theodora Tangen.

Spørsmålet til de siste i gjengen (når de en stund senere lå utmattet på solsengene) ble: “Er det slik hver dag?”

Ja, det er nesten slik hver dag. Lett vind om formiddagen (men planbart) og så blir den sterkere på ettermiddagen. Vinden lusker et sted i mellom 8 og 12 ms. Så seilstørrelsene for jentene blir fra 5-6,5 m2.

Og når vi først snakker om ting som skjer på dagen…
Solveig T. vannstarter nå ute på havet, Guro har fått orden på stilen og seiler like fort som de “tjukke gutta”. Berit jibber i lettvind, Silje ble kastet ut av nybegynnerklassen og får nå spesialundervisning, Julie har fått orden på vannstartene, Mari har blitt sjef over utstyret, Solveig J. kaster seg rundt i tacker på under 100 litern og Lill koser seg aller mest med å få lov til å “kline” mer med 2011 Code Mad seilene…. og imponert over at hun synes det er moro å seile hele dagen lang!

Mest gøy av alt er det at alle er like entusiastiske for å mestre windsurfing og har det utrolig moro, selv når det blir noen 100 liter saltvann, blåmerker og skrubbsår.

Ellers så har støynivået har økt betraktelig på stranden, beach baren har satt inn ekstra personell, mannen med solstolene passer på, Jørgen som eier og driver sentert pusler rundt jentene og passer på at alle gir den ypperste service (som allerede er fantastisk)

På hotellet har det blitt disket opp langbord til både frokost og middag.

Jentene hvilte ut med middag på hotellet og eget slideshow. Og så har de funnet en veldig hyggelig bar rett bort i gaten hvor “Harry og vennene” ikke holder til.

Og akkurat som de jentene som allerede hadde landet, er de nye jentene like imponert over hvor hyggelig det er her på Rhodos. Gamlebyen er utrolig flott og det har blitt lagt ned mye jobb og innsats for å komme seg ut av “Charter looken”.

Allerede så kort ut i oppholdet så går praten allerede om hvor gøy det skal bli å få med ennå flere Watergirls ned hit til neste sommer.

Vi kommer nok tilbake en gang før vi venter de solbrendte snutene hjemover, men det er jo travelt på surfetur. De skal jo også les og snakkes til langt på natt!

Vi har selvfølgelig noen flere bilder å by på!

Livet på playaen ruller videre!

Nå har vi fått på plass skrubbsår og gode rutiner. Vi har kommet oss inn i den tredje dagen. De 4 jentene som allerede er på plass har kjempet hardt for å mestre soling, komme inn i seiling og strandliv.

Julie har fokus på vannstarten og har nå perfeksjonert det med 173 flotte beachstarter! Teknikk er koden! Mari var så lei av å henge i armene at hun like godt hang seg på plass i trapesen. Solveig har jobbet seg ut fra stranden og vannstarter langt ute i havet (hun er lei av oppskrapte bein).

Store smil må til for å være jentegjeng på sentret.
Da kommer servicen som perler på en snor. Lill elget seg inn og endte opp med å få teste ut 2011 North Sails. Dette var selvfølgelig veldig hemlig. Så derfor er det viktig og fortelle det til hele verden. North blir bare bedre og bedre… 2011 seilene er så sexy at det trente øye blir stort og vått!

Ja, vi har godkjent maten på hotellet. Men nå skal Rhodos by utforskes. En gammel kjenning fra de svunnende tider gjennkjente Lill i går kveld, så nå er det ingen bønn! Like greit, når gjengen allikevel blir vekt klokken fem av resten av jentene som kommer ned!

Vi gleder oss til å være full flokk i morgen!
Dette er et flott sted for alle windsurfing jenter!

Følg med!

Det hele som en vinterkveld startet med 2 ble til 4 som ble til 6 som ble til 8 som tilslutt ble til 9…

Målet var et sted i Europa med vind og mulighet til å bo på stranden. Så enkelt og så mye seiling som mulig. Og med forhold som skulle passe for alle. Nybegynnere og avanserte side om side!

Valget falt på Rhodos og Pro Centeret med hyllene fulle av North og F2. Transport med Norwegian på en totalt merkelig tid av døgnet. Hotellet ble Blue Horizon som ligger sammen med windsurfing senteret.

Og vi setter i gang årets Watergirls eventyr.

Det var ikke mye stil over flyet som tok de første 4 jentene ned til Rhodos og taxien som hev de av forran Blue Horizon hotellet klokken halv fem om morgenen. Forfjamset fikk de sjarmert seg inn i hotell sjefen sitt hjerte og utlevert nøkler til et rom.

Så da ble det noen timer i ekte leirskole ånd. Jentene håpet stille at dette ble den siste soloppgangen (og føleslen av sur svette) de ville se på denne turen.

Men glemt var dette når de noen timer etter en stor god frokost hilste på gjengen på Pro Centeret. De fikk rom med fantastisk utsikt. Og ikke tilfeldig ligger dette store windsurfing sentert i hagen til hotellet de bor på. Strandstoler i vannkanten…

Første pulje på plass er Julie Rafn, Mari Skarholt, Solveig Thiis-Evensen og SrfSnoSk8 sin egen Lill Bente Hollstedt.

Første dag ble innhenting, bli kjent med de hyggelige folka på sentret. Og ikke minst kose seg i perfekte 10-12 ms. Flott jevn vind, bra utstyr (75% master), rent og pent og deilig varmt hav. Målene alle har for turen er satt og det ble også enighet om at også maten på hotellet holdt en god standard og at vinen var bra!

Livet leker for Watergirls jentene!
Følg med, vi oppdaterer bloggen.

Her er noen bilder fra første dagen (de er ennå litt trette og linsesky):

2 thoughts on “Watergirls jentene blogger fra Rhodos!

  1. Takk for en fantastisk uke :)
    God tur hjem, jenter, gleder meg til å se dere igjen!!!

  2. Litt tidlig å mimre, men…. fin reportasje, fine bilder! Er nemlig akkurat hjemkommet selv, etter 2 uker på nabohotellet deres (Sun Beach). Samme utsikt, samme strand, samme vind, samme bølger -men brukte nabo-procenteret, og seilte dermed JP og NP. Herrrrrlig!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *