Teamrider Jørn Hauge har testet ut den nye North Trust Bar 5th Element 2010!

Etter nok et snøfall i Stavanger, var det duket for en ny og heftig Snowkite sesion ute på jordene langs Jærkysten med fokus på å teste ut den nye North Trust Bar 2010.
IMG_7144

Etter å ha vurdert flere urørte jorder nedover langs hovedveien, fant vi til slutt et meget passende og stort jorde som bare måtte testet ut. Jeg kunne knapt vente med å få rigget den nye baren sammen med min North Vegas 9m2.

5thelement2010test
Den nye Trust Baren kommer ferdig oppsatt for å passe alle North Kites. Så det er bare å gå ut linene og koble dem til kiten. Depower systemet er det samme som på 2008/2009 baren og fungerer veldig tilfredsstillende.

Nytt på 2010 modellen er et nøye utviklet og forbedret sikkerhets system (release handle/pin). Dette gjør det trygt og meget sikkert for å løse ut kiten samt å kunne koble systemet raskt sammen igjen. Det er også montert en svivel (Roto head) som unngår at man får front linene tvistet. Etter flere rotasjoner og Kiteloops, kan man nå enkelt skru på denne for å få tvistet ut front linene. Personlig synes jeg dette er en kjempeforbedring!!!

Baren har også fått modifisert 5 line systemet og har nå en ring man kobler leash’en til. Denne funker utrolig bra og man kan nå enkelt tre ringen gjennom chicken loop’en for å kjøre i Suicide Mode.

Min konklusjon er: Den nye North Trust Baren er kort fortalt bare en drøm å bruke! Anbefales på det sterkeste!!!

Trust Bar 2010 Video hos North Kiteboarding.

Her er noen bilder fra dagens Snowkite økt med den nye baren:

IMG_7136

IMG_7135

IMG_7131

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *