Teamkjører Sondre Jørgensen med en rapport fra Sysendalen skisenter og Lefso sin slefse på Voss!

Etter at norgeshistoriens mest oppskytte person i sin sjanger, Erik O. Folmo, avlyste den tradisjonrike påsketuren til Upsete, pga at han skulle på en fest i Oslo med fullt av Oslofolk, bestemte eg meg for å bli med familien til hytten på hardangervidden.

jonas2

Sist gang eg var der og sto på snowboard var i påsken 2000, og då var det nesten like kult der som på Voss. Det nærmeste skitrekket ligger på Maurset og heter Sysendalen Skisenter. Det var der eg landet min første fs 360 på et perfekt spinnehopp for mange år siden og holdt på å tisse meg gutt første gang eg hoppet ut den legendariske ”Eric Løvaas klippen.” I løpet av de 9 årene som e gått siden sist eg var der har bjørkeskogen vokst seg tettere, og alle de kule stedene vi unket på har blitt fullstendig igjengrodd. Landingen til Eric Løvaas klippen inkludert. Det må nok med mange timer med skogsarbeid til sommeren, for at anlegget skal nå opp til kvaliteten som var der i glansdagene i 99 og 2000, noe som sannsynligvis aldri kommer til skje. Eg gadd ikkje stå mer enn den ene dagen i trekket og bygget meg heller et perfekt backflipp-tindy hopp utenfor hytten.

Det var Sysendalen og nå over til Voss…

Halvveis ut i påsken dro eg til Voss, der Lefsen inviterte til fest, slefsing  og korner på Horgaletten. Under samme konkurranse for to år siden vant Jonas Bertelsen prisen for beste triks med en perfekt bs rodeo 720, noe som Jon Kåre Skiples syntes var fryktelig irriterendess. Det e lenge siden han begynte å se seg lei av at det jævla røfiskehovve alltid skal være best i sin sjanger. Bedre ble det ikkje for Jonki i år, når Jonas gjorde det igjen og Lølle og Jørgen Emil skrek ut i full ekstase: JAAAA JONAS HAR GJORT DET IGJEN!!! HAN HAR GJORT DET IGJEN JAAAAA!

Andre som utmerket seg på korneren var Inge Wiig med en make bs rodeo som Jonas, pluss tidenes kuleste backlipp indy tukknii, Trond Klaven-Ess med sin gigantiske bs 540, Marius Selje med en lang og hard fs 900 og Tobben med sin svære kølle. Lefso hoppet høyt og gjorde mange stilige triks, men måtte nøye seg med prisen for årets rævhål i sin sjanger, med Erik O Folmo på en god andre plass. I kategorien for påskens mest oppskrytte person var det derimot ingen som kunne måle seg Erik. Jonas ble som nevnt utnevnt til påskens flinkeste gutt med rødt hår, etter å ha landet både bs rodeo 720, cab 540, fs indy og kanskje noe mer. Han har gjort det igjen!

Påsken ble avsluttet på sitt sædvanlige vis med noen perfekte turer i den myteomspunne Max Koller løypen, en løype som i likhet med dens navnbærer, vi aldri kan være helt sikker på at finnes.

Her medfølger et lite filmklipp fra backflipphoppet på hytten. På horgaletten var det ikkje så mange som gadd å filme, så de beste triksene får vi aldri se igjen utenom backflippen til Inge, som vi var heldige å få med. Vi fikk filmet en cab 5 av jonas og. I og med at vi ikkje fikk filmet så mye kan vi prise oss lykkelige over at kunstneren Bjørn Mortensen var med og laget sin tolkning av denne fabelaktige konkuransen.

One thought on “Teamkjører Sondre Jørgensen med en rapport fra Sysendalen skisenter og Lefso sin slefse på Voss!

  1. jeg digger bergensk snowboarding, men tror jeg hadde blitt kvalm av det om jeg skulle gjordt det selv. stå på sondre. (det siste handla om pikken til legs.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *