Årets første Watergirls med gøy på vann og land.

Tidlig en lørdags morgen var 23 jenter i full gang med å rigge windsurfing og kitesurfing utstyret sitt på Larkollen. Det var starten på to dager med skikkelig jentecamp.

Watergirls har mange venner.

Bak Watergirls´08 står .SrfSnoSk8. butikkene i samarbeid med Billabong. Siden 2002 har Lill Bente Hollstedt hos .SrfSnoSk8. invitert jenter som windsurfer og surfer til camper. Ideen bak er å samle jenter som driver med vannsport til en sosial og lærerik helg. Den første Watergirls campen var på Borestrand høsten 2007. Og denne helgen var det klart for den første av fire Watergirls camper for 2008. Stedet var Larkollen utenfor Moss helgen 20 til 22 juni. Larkollen er ideelt for windsurfere på alle nivåer og byr gode forhold for kitere som er litt over helt nybegynner. I mangel av surfebølger på Østlandet, så var det kun fokus på windsurfing og kitesurfing på denne Watergirls Campen.

Vinden kom og det gikk unna.

En dag i solen…

Litt utpå morgenen lørdag hadde alle jentene fått fraktet utstyret sitt fra parkeringsplassen til stranden. Solen skinte snart fra blå himmel og det var bare å rigge utstyret. Vinden gjorde seg veldig kostbar, så Lill fylte tiden med teori og instruksjon for vannstart og teknikk. Sammen med noen mørke skyer kom det et etterlengtet vindpust og alle som var på vannet fikk fart på utstyret. Det var gøy å se hvor flinke mange av jentene har blitt. Flere av de har vært med på camper i flere år og behersker nå småbrett fullt ut.

Tid for instruksjon.

Vinden var ikke helt samarbeidsvillig utover dagen, så timene ble fylt med introkurs for kite i regi av Team SrfSnoSk8 ved Terje Systad og mer windsurfing instruksjon fra Lill. Det er ikke ofte norske strender opplever invasjon av 23 jenter på brett og det er moro for jentene og treffe andre jenter med samme interesser og utveksle erfaringer.

Instruksjon for kite og windsurfing hele dagen...

Tid for party…

Jentene var innlosjert på campinghyttene på Larkollen Camping. Og etter en liten pust i solveggen ble jentene invitert til Billabong After Surf Limbo Party. Her spratt korkene på det rosa boblevannet.

Billabong After Surf Limbo Party!

Kveldens store utfordringen for jentene var Limbo, så det var bare å feste knekken i knærne og holde på balansen. Kvelden bød videre på grill alla SrfSnoSk8 og mye surfeprat.

Ikke så varmt og godt på søndag.

Søndagen var ikke riktig så solfylt, men etter å ha gnidd søvnen ut av øyene var jentene på plass på stranden. I hissig regn ble det invitert til Watergirls Challenge. Denne gangen sto stafett på programmet. Og to lag kjempet til siste seiler var på land.

Premier og moro til alle.

Premieutdeling med masser av stæsj fra Billabong og FriFlyt og gruppebilde avsluttet en lærerik og veldig hyggelig helg for jentene. Neste Watergirls er på Borestrand, utenfor Stavanger 11 til 13 juli.

Gjengen minus noen som måtte reise litt før premiutdelingen.

Nærmere informasjon om Watergirls og neste Camp finner du på www.srfsnosk8.no/girls/watergirls

Nedenfor har vi lagt ut noen bilder fra helgen.

Gallerier med mange flere bilder finner du også her:
Link til Galleri 1
Link til Galleri 2

Tekst: Lill Bente Hollstedt
Foto: © SrfSnoSk8

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *