Teamsurfer Inger Elin hilser fra Portugal.

Etter tidenes verste april og mai på Jæren, har jeg holdt igjen på rapportene, men nå ser det ut som om endelig surferne har fått vann mellom tærne igjen. Så her kommer en liten smak på min hverdag de to siste månedene.

Flott kystlinje i Portugal.

Jeg bor på toppen av Ericeira med utsikt over havet, og full oversikt over tidevann og svell ved å titte ut av soveromsvinduet.

Vikingen Geir Høvik er på besøk, uten bølger en måned gjorde han til ukas ivrigste!

Mai har vært unormalt kald, men stabil bølgemessig og lite vind. Litt sært å være her sør i Europa, og ha det kaldere enn i Norge, men har i alle fall hatt bølger her. Jeg surfer en til to ganger til dagen og er i god padleform. Spot varierer med størrelsen på bølgene og vind, men alt fra Ribeira, Matadoru til Sao Juliao og Foz do Lizzandro.

Flott kystlinje i Portugal.

Juni er midtveis, og endelig er finværet her med gjennomsnittlig 25 grader. Bølgene holder seg ennå, men med varmen kommer onshorevinden, så det gjelder å komme seg opp. Etter tolv er det ofte mye vind, men den roer seg vanligvis til kvelden igjen.

For dem som skal ned her i sommer, kan de glede seg til en perfekt sandbanke på Lizzandro, som produserer en perfekt venstre som er hul på lavvann.

Neste måned går turen til Norge igjen, Watergirls jentecamp på Borestrand og kanskje en tur til Lofoten og konkurranse. Spennende.


Ate logo! Vi sees.
Ingi

Nye brett i hus! Mest brukt er fishen i midten, kort, men god og tykk, og passer perfekt til små og mellsomstore bølger.

Lisa drar på, skulle sett størrelsen på den i take-offen, jenta har baller!!!

Nisse gir Lisa en dysj.