Teamrider Arne Kristian Andreassen presenterer sine Mistral wave brett.

For sesongen 2008 har jeg valgt ut Mistral sine RD wave brett i størrelsene 86 og 76 liter. Jeg har siden sent i høst fått testet ut disse brettene i forskjellige forhold på Lista og Jæren. Så her er en liten test og litt teknisk info.

Mistral RD 86 er det brettet jeg bruker i lett vind med seil fra 4.7 til 5.4 i onshore eller sideshore vind og logo bølger til wavefreestyle.

Fart: Det planer veldig tidlig og har et godt farts potensial som holder deg gående om forholdene er litt marginale. Føles lett og lekent under bena, men samtidig stabilt.

Jibb: Har aldri opplevd et brett som skyter deg ut av jibben som dette gjør, selv med liten fart er det som om å få én real dytt ut av jibben. En fantastisk følelse.

Hopping: Brette føles veldig løst og ledig, men samtidig god kontroll i det du tar av på en bølge topp. Selv små justeringer i takeoffen som du gjør med bena for å komme høyere eller i rett posisjon reagerer brettet på.

Bølger: Brettet svinger overraskende lett, uavhengig om det er store eller små bølger. Så fort du har satt brettet på kant og starter å bevege deg opp i leppa føles det lett under bena men samtidig en meget bra sving kurve. Dvs at kantene på brettet sitter utrolig godt og ligger stabilt i vannet (hopper og spretter ikke) dette gjøt at du har full kontroll i bottom turnen.
Når det gjelder topp turnen, så er det lett å kontrollere brettet med bena når du kommer opp i skummet. Tidligere har jeg opplevd at nosen kan grave seg noe ned på tidligere brett jeg har seilt, men med dette brettet har jeg ikke opplevd dette. Om man er litt sein med topp turnen og mister kontrollen vil brettet hjelpe deg gjennom kurven og ut av skummet. Dett pga shapen som er fra masta til nosen. På vei ned i ny bottom turn har brettet masse farts potensial, stubby brett har en tendens til å ”lugge” litt fordi de ikke er raske nok. 86 RD ”lugger” garantert ikke.

Finne: Det følger med en G-10 finne på 25cm. Etter min mening er denne for stor. Så jeg bruker den som kommer med 76 literen en G-10 24 cm.

Kommentar: Dette er et brett som er lettseilt og stabilt og har det som trengs for at du skal kunne takle div forhold (onshore, sideshore og sideoff).
Minuset er at med en bredde på 57 cm kunne volumet ligget på 82-83 liter og fremdeles beholdt de samme egenskapene. Med mine 80kg hadde dette passet meg 110 %.
Poeng: **********(8 poeng, trekk for litt mye volum)

Mistral RD 76 er det brettet jeg bruker i mye vind med seil fra 3.7 til 4.7 i sideshore og onshore. I bølger fra logo til mast +.

Fart: Planer ok tidlig og har masse av farts potensial. Det ligger utrolig rolig i shoppy forhold og tar vannet utrolig bra.

Jibb: Jibber som bare det og kantene sitter godt i svingene. 76 RD er utrolig lett å fotstyre når du skal finne veien gjennom bølgene til dit neste hopp.

Hopping: Mye av de samme egenskapene som 86 RD,men føles mye lettere å kontrollere i luften. Pga større farts potensial i dette brette kommer du lett opp i lufta og kan sette noen reale back loops!!

Bølger: Her viser mistral 76 RD virkelig hva den er god for. Med hånden på hjerte kan jeg si at jeg aldri har seilt bedre brett noen gang. Bottom turnen sitter som et skudd og kanten sitter stabilt i vannet, du har hele tiden kontroll. Den minste justering du ønsker å gjøre for mer vertikal sving er brettet med hele tiden. Sving kurven du setter i bottom turnen holder 76RD med stil og du trenger ikke være redd for at det hopper og spretter. Kontroll, kontroll er et stikkord her.
I topp turnen er det en fryd, du setter så mye trykk på kanten du klarer og 76RD carver og sprayer deg rundt med full power og stil. I skummet er det på lik linje med 86 RD, det fører deg radikalt og trygt ned mot en ny turn. Farten og akselerasjonen gjør at du har full speed inn i neste turn.

Finne: Det følger med en G10 finne på 24 cm med brettet. Denne synes jeg er i største laget og har valgt å benytte meg av en finne på 21 cm fra G-sport(surf). Om du skal seile 4.7 eller 5.0 så fungerer 24 cm finnen. Men på mindre seil bør du velge en mindre finne.

Kommentar: Jeg var spent på om dette brette ville leve opp til forventningene jeg hadde etter å ha sett testene og lest rapportene. Som nevnt tidligere er Mistral 76 RD det beste brette jeg har seilt noen gang. Det leverer så til de grader at jeg håper du løper og kjøper. Så bra at det er bedre en forventet. Er absolutt å anbefale om du skal seile i bølger i mye til medium vind. Om du skal ha ett (1) wave brett er dette et meget godt valg.
Poeng: **********(beste jeg har seilt, derfor 10 poeng)

Generelt om brettene.

Stopper: Ikke mye å utsette på disse. De er myke og behaglige og lette å justere. På begge brettene har du 3 plasserings muligheter for stoppene bak, midten og framme. På de 2 fremre stroppene kan du velge om du ønsker stroppene inne eller ute på kanten.
Jeg anbefaler å bruke de midtre hullene og den ytre plasseringen på den fremre stoppen for mer fart og de innerste hullene for ytterlig sving og plane egenskaper.

Pads: Har kun seilt med sko og da sitter det meste bra.
Finne box: De siste årene er det jobbet mye med optimal plassering av boxen. Det har ført til at den er kortere enn tidligere, noe som gjør det lett å sette finnen riktig. Min anbefaling er å sette den nesten helt frem, slik at den er rett under stroppen.

Maste kasse: Ikke mye å si om den, men sett din mastefot i senter eller litt bak.

Anti skli: Betydelig forbedret fra tidligere år, så den er veldig bra.

Sjekk ut www.mistral.com for flere modeller og info.

Begge brettene har samme pris kr. 11.999,-

Mvh
Arne Kristian Andreassen
N-200

One thought on “Teamrider Arne Kristian Andreassen presenterer sine Mistral wave brett.

  1. Bare å spørre Om noen lurer på noe ang brettene så skriv det inn her så skal jeg svare så godt jeg kan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *