Reisebrev fra Italia

Teamkjørerene Erik Folmo, Kristian Folmo, Andreas Storebø og Jonas Bertelsen m. flere reiste til Italia forrige uke. Her er et lite reisebrev fra turen med bilder.

Følg med etter filmklipp fra turen.

Vi ankom anlegget etter en laaaang tur fra bergen via Oslo og münchen/paris og til Torino. Vi kom i tre grupper tilsammen 15 personer (9 kjørere og resten filmere/foto), vi samlet hele gjengen i kjellerpuben og skålte for uken som skulle komme.


Erik Folmo – Foto: Are Stensland

Tirsdag morgen var alle oppe og klar til å kjøre. En telefon til kontakten vår Gherry (råeste Italienern vi har møtt), så kom han og preppet hele parken på en time. Knall sol, 12 grader og en nypreppet park.
Vi holdt oss i mini parken som bestod av 8 rails og 2 små hopp med et rullebånd som gikk langs parken. Det ble en oppvarming til kveldskjøringen der big jumpen skulle stå klar.
(Erik husker ikke en dritt fra første delen av dagen etter en solid smell i hodet på en lang kink-box med gap.)


Rullebåndet – Foto: Are Stensland____Erik Folmo – Foto: Are Stensland__

Etter en bedre middag var lysene på i bakken og hoppet klart. Vi gjorde alt klart og dro bort til hoppet. Men i det vi skulle starte kom det tett tåke oppover dalen som et snikende ullteppe og ødela hele planen. Istede ble det en liten session på en gammal Toyota med en rail over taket som var satt opp for anledningen. Jonas var på gråten da han fant en brist i brettet sitt, Kim Jensen ba han holde slutte å sutre hvis han ikke ville bli most ned. Jonas krøp hjem i skam men fant humøret tilbake utover kvelden.


Andreas Storebø – Foto: Are Stensland

Tirsdagen våket vi opp til 15 cm pudder. Alle kom seg i bakken og etter noen turer i mini parken begynte vi å hoppe på big jumpen. Etter litt problemer med farten til hoppet bestemte noen å få preppet brettene mens andre tok lunch. Da vi kom tilbake hadde det selvfølgelig begynt å blåse men vår italienske venn tok oss med til en hemmelig spot. Det var en slags junkyard med masse kule elementer vi kunne flytte rundt på og bygge det vi ville. Vi kjørte der resten av dagen, tok heisen hjem, fikk i oss litt mat og så var det klart for en ny kveldskjøring. Vinden var gitt seg og vi fikk vår første gode session på hoppet. Alle gutta fyrte på. Jonas var blitt blid igjen og kjørte som en konge. Han satt alle triksene sine med bristet brett. For en mann!!


Erik Folmo – Foto: Are Stensland

Erik og Andreas – Foto: Are Stensland

Jonas Bertelsen – Foto: Are Stensland

Torsdagen våknet vi til 10 nye centi med pudder og været var helt greit. Ikke sol men god sikt. Vi begynte å kjøre på bigjumpen med en gang, Kim Jensen var så stoka at han gikk bort og shapet hoppet før park-crewet hadde våknet. Denne dagen begynte begynte med insane kjøring og Erik tok mest av, helt til han dro på litt for mye med en sinnsykt fet fs 5 stalefish-super tweak og endte opp på det lokale sykehuset med 3 røke leddbånd i skulderen (alle). Hoppet virket ikke like fristende etter sykebilen dro, så vi tok en tur tilbake i junkyarden. Erik var tilbake til middag og klar for en etterlengtet fest med gutta før han dro hjem neste dag.


Andreas Storebø – Foto: Are Stensland

Vi våknet nok en morgen til enda mer pudder og snøvær med vanvittig bra lys. Vår gode Italienske venn og parksjef Gherry ringte oss og ville ta oss med på noen fete pudder turer, noe alle var super-stoka på. Men det vi ikke visste var at han hadde organisert det slik at vi hadde en egen bakke med med egen heis med urørte pudderområder helt for oss selv. Sinnsykt fett!! propps til Gherry.
Etter noen timer med bra pudder-kjøring ble alle våt og kald og var klar for en pause så vi stakk bort på hotellet og ordnet mat, øl og chillet en god stund og ladet opp til kveldskjøring.
I mellomtiden gikk Andreas og Glenn Ellingsen ut i nabolaget for å finne noen tak og drops vi kunne ta. Dette var gøy helt til vi måtte stikke fordi noen slemme Italiene hadde ringt politiet. Dårlig gjort.
På kvelden ble det en sinnsykt rå kveldskjøring der alle stompet fete tricks og Jonas ble litt sur fordi han knakk brettet sitt (på andre siden) på en fs10, som sikkert hadde blitt det kuleste trickset han noen gang har gjort hvis han hadde fått en sjanse til. Men etter å ha druknet sorgene i noen øl og sett Kim Jensen strippe ble han blid igjen.


Kristian Folmo – Foto: Are Stensland

Andreas Storebø – Foto: Are Stensland

Siste dagen våknet vi til våt snø og dårlig form, så det ble dårlig stemning for kjøring. Andreas, Tor Halbesma og Kim Jensen var eneste som orket å stikke i bakken, men etter en stund ble det konstantert at vi var for sliten og var klar for å stikke til Torino der vi skulle bo til dagen etter da flyet vårt gikk tidlig derfra neste morgen.
Dette endte med en runde på byn og vi klarte å bli hustlet av et utested med god hjelp av det Italienske korrupte politiet. Men de fikk hvertfall et nytt srfsnosk8 sticker på bilen sin før vi sa hadet bra!


Kristian Folmo – Foto: Are Stensland

Takk til:
Morten Øvreås
Wilhelm Sverdvik
Nicolay Q. Hjorth
Øyvind Torp
Are Stensland
Peter Nordahl-Hansen
Jonas Breivik Bertelsen
Jon Sigve Mehl
Glenn Ellingsen
Tor Halbesma
Kristian Ohnstad Folmo
Stian Aadland
Kim Jensen
Tone-Bente Ellingsen
Gherry fra Prato Nevoso
Duck

8 thoughts on “Reisebrev fra Italia

 1. session suger hæ jon sigve og stian? de ekkje nåkke mat de..
  Men Folmo brødrene der i mot e matakiser..og bedre på snowboard.

 2. digg digg digg digg rapport. eg koste meg. skulle ønske eg hadde hatt tid til å bli med

  men eg hadde garantert vært den som både knakk brettet, røk leddbåndene i skulderen, slo håvvet i kinkrailen og drukket for mye BRENNEVIN!

  javel. kjybt an på mallorrrca seie eg

 3. JA! Folmo brødrene er så søt.
  Skulle ønske jeg kunne treffe begge over et glass vin eller ti i jacussi!

  stå på

 4. jonas har stor pung En av ulempene med å ha rødt hår (og/eller fregner) e at du lett kan bli aggresiv, grinete og sur. Det e veldig vanlig. Fint at Jonas ble blid igjen tilslutt, enn så lenge det varte.. For en mann og for en pung!

  Kjipt for polititet at de endte opp med et snurfsnosk,åtte klistremerke på bilen sin.

  Kult det tailgrabbildet av Erik!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *