Årets Jente WindSurf Camp med vind, sjampis og strandkos…

Helgen 17-19 juni lekte 22 jenter seg i vinden på vannet utenfor Hvasser syd. Lørdag var det sol og bikini mellom øktene i våtdrakt i og over det våte element. Jenter i alle aldre koste seg sammen på tvers av nivå og i en avslappet, leken atmosfære.

Denne gangen har vi vært så heldige å få Katharina til å skrive en hyggelig rapport fra helgen til oss. Tusen takk. Lill

Bare smil på årets campgjeng!

Arrangeres hvert år.

”Vi mixer aktiviteter på vannet med sosial moro! Dette året har vi fokus på mer avansert instruksjon av noen veldig gode windsurfere. Du treffer nye venner, ler en hel masse, lærer nye trix og koser deg hele dagen og utover kvelden! Alt bare halvannen time og litt syd for Oslo!” Dette er teksten som, kombinert med gode minner og gode ord fra tidligere arrangementer, trakk jenter fra hele Østlandet ut til Hvasser en helg i juni.

Jentecampen blir hvert år arrangert av Lill Bente Hollstedt, tidligere blant de 10 beste kvinnelige Formula brettseilerne i verden. Arrangementet sponses av Seasport. I år har Lill Bente med seg windsurfing venninnene Kaja Vedvik og Solveig Jarmann-Larsen for å lage en kjempehelg for jentene.

Det skal litt til å arrangere camp for jentene…

Første jentecampen i Norge ble arrangert i 2002 etter at Lill Bente hadde jobbet med slike arrangementer i USA noen år og så potensialet i Norge. Hvor arrangementet holdes varierer og tidligere steder er blant annet Ringshaug. Lill Bentes motto for disse seilarrangementene er ”keep it simple, sail and smile!” Det var nøyaktig slik det gikk for seg på Hvasser. Blide, inkluderende jenter med en sporty innstilling, som hjelper hverandre og deler erfaringer. Lill Bente var stolt over å kunne samle så mange flotte jenter på et sted og ikke minst så mange jenter på start linja på søndagsregattaen som tradisjonelt avslutter jentecampen siste dag, etterfulgt av premier til alle og gruppebilde.

Jenter fra hele Østlandet koser seg sammen.

Sola skinner og på gressplenen rulles seil på seil ut og riggingen begynner mellom klemmer og presentering av nye fjes. Smilet sitter løst og jentene gleder seg tydelig til å leke seg i vinden på de hvite krusningene på havet mellom Hvasser Syd og Færder fyr. Dagens sminke er solkrem og glidelåsene de hjelper hverandre med å dra opp sitter ikke på kjoler, men på våtdrakter. Jentene er klar for det vindkastene har å by på.

Kaia Kavli Øvsthus(22) får hjelp av venninnen Christine Saxegaard til å rigge opp brorens rigg og drar med godt mot ut på noe som ikke kan kalles nybegynnerbrett. Det hindrer ikke Kaia. I begynnelsen er hun mer i vannet enn på brettet og sier hun sliter litt med balansen, forståelig nok på et smalt brett. Men hun gir ikke opp. Etter et par timer er Kaia mer på brettet enn i vannet og stråler om kapp med solstrålene som skinner i de røde viltre krøllene. Av og til kommer Lill Bente og Christine Saxegård i full fart inn i bukta og lurer på hvordan det går med Kaia. Det er ikke annet enn positive kommentarer fra Kaia. Dette er tydeligvis topp! Hva er det beste med denne jentecampen? ”det å oppleve at det er så mange jenter som er aktive og sporty” sier den ikke så rent lite aktive jenta som akkurat er ferdig med idrett grunnfag i Bergen. Selv om Kaia virker som ei tøff jente, i godt selskap med de andre jentene, legger hun til at hun er en ”solskinnsørfer”, det vil si at hun liker å kose seg når hun seiler, at det er litt sol og idyll i bakgrunn når adrenalinet stiger i takt med farten over vannet. Kaia synes for eksempel at noe av det som er så flott med jentecampen er at de gjør så mye ut av det, med grilling og flere aspekter enn bare selve timene over og under vann. Etter denne helgen blir det nok noen takknemlige smil til Kaias bror, Kasper Kavli Øvsthus, som dro Kaia med ut på seilbrettet de første gangene.

Guro i full plan…

Christine Saxegaard har seilt brett i mange år, men savner noen å seile sammen med. Som mange andre jenter, synes hun at det er både hyggeligere og sikrere å dra ut sammen med andre. Likesinnede treffer hun mange av på jentecamp. ”Dette arrangementet er èn gang i året!” Sier Christine, som gir uttykk for at dette er noe hun har sett fram til. Forventningene er tydeligvis innfridd. Med vått hår, farge i ansiktet og smil om munnen forteller hun om det hun kaller ”naturens speed” – lykkerusen man får når man planer over glitrende bølger i solgangsbris. Hun forteller om en glad og avslappet stemning og et godt samhold blant smilende jenter i alle aldere. ”Det er herlig å høre jenter som roper ”Yess!!!” idet de planer bortover vannet og som beholder smilet selv når de tryner like etterpå, ” smiler Christine. Inspirasjon og nye bekjentskaper er noe som følger med jentecampen. Christine kom til Nøtterøy som manuell terapeut fordi hun hadde hørt det var bra å seile her. Hun fikk sitt første brett som 13 åring og har planer om å holde på med dette i mange flere år. ”Dette er en idrett som gir kick og utfordring nok til en tenåring og samtidig en idrett man kan bli gammel med”, sier hun. Alt man trenger er litt guts.

Horisonten full av jenter.

Stedet
Området årets jentecamp ble arrangert på i år ligger ved Sønstergård på Hvasser Syd.

Der ute ligger Færder fyr.

Det er en praktfull privat eiendom med et nyinnredet hus hvor jentene koste seg stort. Eieren stilte med båt og ble kalt for ”Baywatch Mitch” idet han skulle være den reddende unnsetning dersom noen ikke kom seg inn igjen. Han er medeier i Seasport og syns bare det var topp å være med på å støtte sporty jenter. ”Hvorfor være kjip, når man kan være grei?” Smiler han.

Kurs
En av Norges beste windsurfere var leid inn for å lære jentene å rigge. For en del jenter, innebærer det å rigge seilet, hjelp av gutter. På jentecampen skulle jentene lære å rigge selv og de fulgte nøye med. Det å vite at man klarer å håndtere alle sidene ved brettseilingen selv gir en god mestringsfølelse. Ved hjelp av nye jekker som har kommet på markedet for å stramme tau på seilet, er dette mulig for alle jenter.

Rosa sjampis er fast inventar på jentecamp.

Sosialt med champagne og grilling
Når jentene har fått på tørre klær, utbringer Lill Bente en skål i rosa champagne og sier noen ord om at hun setter stor pris på at jentene vil komme og på at jenter kan seile brett og kose seg sammen på den måten. Søte, sterke, lekne jenter løfter glassene. Noen skjelver litt på hendene etter heftig bruk av muskulatur i armene gjennom hele dagen. Bordet er pyntet på jenters vis og på plenen rundt ligger seil, brett og rosa pelikaner som er kjøpt inn for anledningen. ”Sånn hadde det ikke vært på en guttecamp” sier en av jentene. ”Det finnes ingen guttecamp”, ler en annen jente. Engasjerte samtaler om alt fra windsurf til gutter, fest og samfunnsdebatter fortsetter utover kvelden over et langbord pyntet med turkise stearinlys med perler, fylt av gourmet grillmat og rødvinsglass.

Kaja og Lill i vinden om kvelden… instruktørene seilte til elve!

Takk for i år jenter, og vi sees snart igjen!

Sponsorer hører med.

Heia Cecile.

Søndag morgen og the girls are ready.

Go go go Julie.

Plenen er fylt av utstyr.

4 thoughts on “Årets Jente WindSurf Camp med vind, sjampis og strandkos…

 1. Årets camp! Flott rapport og flotte bilder og mange flotte, sporty jenter!
  Bare en liten hake, kunne tenkt meg å kopiere noen av bildene i bildegalleriet men det var jo laget i Mac..? Noen tips for en alminnelig Pc-bruker?

 2. Høyreklikk Takk for det Grethe. Ja, vi hadde det bra i år.

  Bilder: Høyreklikk på bilde og Save as / Lagre Som.

  Det burde gjøre susen…

  Og fortsatt god sommers…

 3. Joda, men Det går fint det med de som er lagt ut her sammen med artikkelen men ikke i tilleggs – bildegalleriet…?

 4. Prøv dette hei! Klikk på de små og få de opp i stort… så klikker du høyre… lagre som…. En og en!

  Kom gjerne innom for en CD! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *