Marokko byr på mer enn kameler!

Hansi fra Team.SrfSnoSk8. dro på bølgefest til Marokko. Er du på jakt etter sol og bølger for en billig penge, er kansje Marokko et av de beste alternativene en kan finne. Han slang seg med på en charter bilett til 1300 kroner til Agadir sammen med to kamerater.

Hansi mailet oss disse ordene:

Da vi ankom Agadir flyplass hadde vi ingen anelse om hvor vi skulle begynne, men ble fortalt at byen Tagazout skulle gi fine bølge-forhold.

Vi leide bil, noe som kostet ca 3000 kroner for to uker og satte kursen nordover.

Bare en halv time senere var vi i Tagazout som er en liten fiskelandsby som mer eller mindre er omgjort til en by der surferne regjerer. Det er surfsjapper på hvert gatehjørne og massevis av små resturanter som er drevet av surfere.

Da vi våknet opp neste morgen bar det rett ut i vannet og vi fant en fin høyre bølge litt nord for byen.

Der treffer vi også på fem andre norske som tydeligvis hadde tenkt det samme som oss, og en rekke andre europeere…Vi telte ca 25 mann på det meste i vannet denne dagen.. Vi var fem dager i denne lille byen og surfet hver dag. To av dagene var det stort nok til at det beste point breaket i byen virket og jeg som hadde trodd at jeg ikke fikk brukt min spider 6.6 tok grundig feil!

Perfekte bølger rullet innover pointet hele dagen og selv om det sikkert var 30-40 mann uti fikk jeg to av de lengste bølgene jeg noen gang har hatt!!

Etter dette bar det inn i landet til Marakkesh som er en gammel by med masse severdigheter… Planen var egentlig å være der noen dager, men en dag med mas og kjas var nok for oss og vi dro videre til byen Essouira dagen etter.

Der kom vi i kontakt med noen Amerikanere som viste oss et fantastisk pointbreak litt sør for Essouira.

Tre dager senere kom dagen som jeg tror jeg aldri kommer til å glemme.

Tre meter høye bølger traff perfekt på pointbreaket ved Sidi Kauki der vi bodde, og vi kunne se at dette var bølger i verdensklasse! Etter endt dag var vi så slitne at vi nesten ikke orket å ta fatt på den halvannen timers gåturen tilbake til sivilisasjonen.

Men for en dag!
Vi var kun tre stk i vannet på det meste i bølger som var halvannen til dobbel head høye og opp til to hundre meter lange!

Nå er vi tilbake i Tagazout noen dager før vi desverre må vende snuten hjemover, men for meg var Marokko over all forventning og det er garantert et sted jeg kommer til å besøke igjen.

Hilsen
Hansi, Team.SrfSnoSk8.

4 thoughts on “Marokko byr på mer enn kameler!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *