Reiserapport fra Sigri Heen.

Vår eminente snowboard-team utøver Sigri Heen lever i eksil i Australia denne sommeren. Om hun er der for å studere, lære å surfe, finne seg selv, eller kanskje en kombinasjon av dette, vet vi ikke. Hun har sendt oss en liten status rapport som kanskje kan avsløre dette?

AUSTRALIA HØST/VÅR 2006 (kommer ann på hvordan du ser det) !

Lørdag 9.09.06

Tidenes land! Sol og 25 grader om dagen om vintern!!!!
Dro fra Oslo ned mot Gold Coast tirsdag 4. juli og var på plass to dager senere. Litt lost og alene på flyplassen med hovne føtter og godt mot. Ble selvfølgelig hjulpet avgårde med en gang til et hostell i Surfers av noen hyggelige Australienere, noe jeg har funnet ut at alle Australienere er.
Couple o days, var det beste stedet jeg kunne ha endt opp tror jeg…havnet midt opp i et lite feste/surfe community med noen gale Japanere og New Zealendere. Møtte en Svensk gutt der, Otto, som jeg bla. bor med nå.

Etter bare to dager er jeg klar. Klokken er halv seks om morgnen og jeg har fått låne et surfebrett. Ikke akkurat for nybegynnere, et short board på 6.4, men bedre enn ingenting? Litt trøtte, men gira til tusen legger vi avgårde de firehundre meterne det er ned til stranden. Har ikke mer enn shorts og rash, litt kaldt når du går uti, men funker helt fint. Vannet holder vel rundt 20 grader. Plasker rundt og prøver å komme opp i skummet, men kan ikke skryte på meg for mange turer helt opp på brettet. Artig lell. Selvfølgelig går det ikke mer enn 20 min. før jeg har knukket en finne; PINLIG, men visstnok vanlig for oss nybegynnere som henger på grunna he..he. Måtte bare dra å få fikset det med en gang, noe som visstnok ville ta et par dager. Mye styr!!Etter det ble jeg kjørt av en kompis til et sted utenfor Surfers hvor de hadde bra utvalg av second hand brett. Hyggelige ansatte hjalp meg å finne det perfekte brett, mini malibu, 6.10, Drew Anderson, min nye yndling med rosa leash!! Dagen etter bar det rett ut i bølgene for å teste det nye brettet, og skal si det gjorde susen og komme seg opp på et litt lengre brett! Lovin it! Armene mine derimot er ikke like samarbeidsvillige som resten av kroppen, så det ble ikke den lengste surfe sessionen, men er i gang!

Nå, nesten to måneder senere, er det fortsatt en noe ustø teknikk som er ute og går, men på helt andre områder. Ivrig som man er i starten går man gjerne for ehvhver bølge som bygger seg opp mot deg, men har skjønt at det er ikke slik det funker…Surfer heldigvis mye med en dreven kompis fra California som sier hvilke bølger jeg skal ta og ikke, for jeg ser enda ikke forskjell på hvilke som ”closer” eller ikke. Bølgene utenfor døra her i Surfers er ikke mye å skryte av som sikkert mange har hørt….du må opp TIDLIG om morgnen hvis du skal ha noen sjangs. Ellers har vi et lite område 30min. nedover stranden som kalles “The Spit”, hvor settene stort sett kommer perfekt inn til alle døgnets tider. Helt sykt hvor mye bedre det er å surfe ordentlige bølger!!! Yndlingsstedet er nok Currumbin, 20 min. med buss fra Surfers. Har aldri hatt en dårlig dag der! Mange surfere ute, men rene, pene, perfekte bølgesett…også for de som ikke er helt drevne enda!

[Sigri Heen teamprofil]

2 thoughts on “Reiserapport fra Sigri Heen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *