Kite teamet tester Rhino 06

Gutta på teamet har fått testet Rhino 06 både på snø og vann. Sjekk hva de mener om kitene her.

Har seilt noen ganger med den nye rhino06 16 m2 nå. Syns den har betraktelig med power enn Rhino 05, noe som er bra for unhooked triks. Eg og Thomas var ute i minimale forhold, kanskje 4 ms. Han på Rhino 05 + JamiePro 127 og eg på Rhino 06 + Jamie Pro 126. Vi veier akkurat det samme. Resultat ble at eg tok høyde med den nye Rhino, og seilte i vel en time. Mens Thomas ikke klarte å krysse og måtte gi opp etter 5 min. Så det virker som den også er bedre i lite vind enn fjorårets.

Var også ute for to dager siden og fikk prøvd den over rigget, vinden var vel på 10 ms++. Absolutt 12 m2 forhold. Nå kjente eg virkelig at den hadde mye pull. Virker som den har litt mindre de-power enn Rhino 05, men fy flate for ett løft og hangtime. Absolutt den kiten med mest hangtime eg noen gang har prøvd. Dette er virkelig en kite som kombinerer Vegas og Rhino.

Og fy flate for en stabil kite, aldri sett makan. Den holder på formen konstant p.g.a spilene i duken.

Det skal bli spennende og se om den nye Rhino 06 12 m2 har det samme digge draget som Vegas 05 og ennå mer løft/hangtime enn Rhino 05. Gleder meg til å få den nye Rhino 06 12 m2.

Hvis dette er tilfellet også med 12 m2 er dette den ultimate kiten, som passer til både newschool og oldschool.

Hva erfaringer har dere andre med Rhino 06 12 ? Hører dere allerede har fått tak i denne.

Inge skriver fra Australia:

eg har nå vært i Australia og kitet i nesten to måneder og har blitt godt kjent med Rhino06 12 og 14. Sammenligner jeg Vegas05 14 med Rhino06 14 er nok den nye Rhino’en enda litt raskere på styringen, årets bar er derimot kortet med ganske mange cm noe som gjør at kiten ikke kjennes så rask ut. Bytter man til den gamle (9cm?) lengre baren kjenner man hvor rask den er, og 14m2 foretrekker jeg nå å kjøre på den gamle baren. North har alltid vært flinke til å lage bunndrag i kitene. Rhino06 har nok enda mer bunndrag enn Vegas05, derimot har North nå klart å minske sidekrefter og gi kiten mye høyere komfortabel toppfart. Utrolig herlig å få en kite med bunndrag nok til å hjelpe deg raskt i gang som også er blandt kitene med høyest toppfart!(Rhino06 er helt i toppen i de kitespeed konkuransene som har vært i år). Bruk av CamBattens til å gi kiten en dypere profil er knepet North har brukt til å få til dette.

Det som likevel var den hyggeligste overraskelsene med kiten er “borelås avstiverene” som er plassert ved tippene. Dette gjør at kiten nå starter latterlig lett etter å ha krasjet i i vannet. Mye unhooked gjør at jeg mister baren minimum 10-15 ganger per session. Nå er det bare å dra baren tilbake i 5th E. lina, svinge litt i baren til den ene siden og kiten er i gang. Dette funker nå hver gang(!) og tar deg 5 sekunder og man slipper triksing med liner og bar som alle 5’te line systemer jeg har sett til nå har krevd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *