Test av F2 chilly 107

Peter er en av de ivrigste Freestyle gutta på SrfSnoSk8 teamet. Sammen med resten av Mosse gutta har han hatt en formidabel fremgang i år. Gutta er ivrige, og er å finne på Larkollen og på Mikroen i Moss døgnet rundt. Peter var den første i norge til å teste Den nye F2 chillien, brettet som ble kåret til årets freestyle brett i 2005. Her er hans dom om 2006 modellen..

F2 Chilly Ltd 107-
Jeg har nå seilt på F2 chilly et par måneder og brettet:
• Planer utrolig tidlig, og har en mye høyere topphastighet enn jeg hadde forventet.
• Stroppene er plassert lenger inn mot senter av brettet som gjør det enklere og ta tricks som spock grubby osv. (fin first moves)
• Brettet reagerer hurtig samtidig som det er ”forgiving” og passer meget godt til både old school, som new school triks.
• Det takler seil fra 7,5 til 3,7 uten problemer sett fra min side.
• Spocktailen gjør at finfirst moves i chop og mye vind blir utrolig mye lettere, man unngår at tailen griper og stopper opp under rotasjonen.

Jeg har før seilt på jp hundreogni, og chilly planer betydelig tidligere, og jeg har fått en følelse av at brettet har et meget høyt farts potensiale, det er viktig i mange ulike triks som shovit, grubby, spock, 540, shaka, flaka, samt alle mulige varianter av switch stance og clewfirst triks..
Brettet egner seg også meget bra til oldschool triks som carve360, pushtack, up360 uten at det spinner som mange andre moderne freestyle brett gjør pga avrundede rails(for letter slide).
Uten god fart vil freestyle triks bli mye vanskeligere og gjennomføre pga ”sliden” stopper opp for tidlig og man tryner. Brettet er forgiving som gjør at man ikke blir ”straffet” av små feil man gjør i ulike triks så man får litt mer å gå på.
Jeg har seilt helt ned i 3,7 på brettet som gikk utrolig bra, jeg har tidligere erfart ved andre brett(jp109) at dette ikke går i det hele tatt, brettet begynner å flakse og man mister kontrollen. Dette skjedde ikke, brettet holdt seg stabilt og responsen var upåklagelig.
Jeg har også prøvd brettet med 6,4 duke som var en drøm, brettet kom raskt ut av vannet allerede ved 6-7 m/s og akselererte videre. Igjen så får man mye igjen for fartspotensiale i brettet og triks blir enklere selv med store seil.
Den store spocktailen var jeg i svært tvilende/usikker på i starten med tanke på plan egenskapene og om jeg egentlig trengte den i slide rotasjoner. Men etter et par økter fant jeg ut at den var gull verdt, brettet planer super tidlig og jeg kunne gjøre fin first moves i mye mer chopp og rotete vann. stroppene er som nevnt tidligere langt inne på brettet som gjør at jeg enklere kommer parallelt med masten i spock/vulcan/grubby osv. uten å strekke meg ut som en gummimann for å kompensere med trykket på mastefoten.
På nosen er det doubleconcav som gjør brettet meget retningstabilt ved fin first moves, uten at jeg får negative innslag ved små feil(vektfordelig/riktig trykk på matsefot).
Alt i alt et super brett som passer meg veldig bra, kunne ikke tenk meg noe annet innenfor freestyle brett.
Gleder meg som en unge til hver dag på vannet og å få testet det mer og ser frem til neste økt på vannet med F2 chilly107, eneste dama som får bli i haremet mer en et par månederJ
Peter 182cm 75kg

2 thoughts on “Test av F2 chilly 107

  1. Chilli = Hot Bra test rapport Peter. Spennende å lese om dine gode erfaringer med brädan!!! Jeg var nyskjerrig i lys av at mange av magasinene har vært noe skeptiske til at brettet er \\\"for ekstremt\\\" for Otto Hvermansen…Så et par at engelskmennene på Chilli i Sør Afrika og de gikk bare rundt og sa \\\"wiiiccckkkked stuff\\\"… spesielt var de happy med vekt. Nå blir det vel aldri det samme som en Tabou men…he he ….:)

  2. Kanon! Leser at det må være et kanonbrett og er ikke overrasket. Er litt overrasket over at det planer mye bedre enn din gamle JP 109. Jeg har selv 05 JP 100Pro og er det noe det brettet gjør så er det å plane tidlig. Dette ble spesielt framhevet i surf sin test også, hvor den gamle chillen ikke var vassest på planing. Blir spennede å se hva surf skirver om 06modellene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *