SrfSnoSk8 Freak of Speed by F2 and North Sails

Tiden flyr og vi gjør det lavt for tiden. I 1983 satte vi igang organisert windsurfing ved å arrangere slalomregattaer og courserace på planende brett… Resultatet ble NorgesCupen i windsurfing. Etter år uten slalomseilaser tar vi igjen initiativet ved å gjenoppbygge og revolusjonere en windsurfinggenre som vi mener har sin plass i regattalandskapet. SløreSlalom og FartsSeiling.

Du vet at det er grisegøy å seile fort. Det ennå morsommere å se hvor fort og om farta du presterer er noe å skryte av. SrfSnoSk8® inviterer deg til å oppleve akkurat det i 2006.

SrfSnoSk8® Freak of Speed er en serie arrangementer som fokuserer på at det skal seiles når man er på tur. Erfaringen vi har pådratt oss gjennom årets SrfSnoSk8® FreewaveTour har gitt oss akkurat så mye selvtillit (som om vi ikke hadde nok fra før) at windsurfing som konkurranseform har godt av nye metoder.

I anledning av at Dunkerbeck´en fresher opp speedfillene til North Sails og Finian Maynard og Karin Jagge suser rundt i 48,7 knop på F2 fjøler, Olaf Marting feier avsted i 41,67 med North kiter og Fanatic brett, lanserer vi SrfSnoSk8® Freak of Speed med de respektive merker som delsponsorer.

Dette er en revitalisering av Slalom og Speed som konkurranseform vi gleder oss stort til! Vi seiler to klasser. (NB! kun produksjonsutstyr blir premiert)

1. SpeedSlalom i form av distanseseilas med fellesstart. Banen blir lang nok til at man kan vinne selv med en dårlig start og skal ideelt sett foregå på rom slør. (vi leier inn transport hvis det er hensiktsmessig). Seil på hva du vil. Høyeste topphastighet på banen blir premiert på lik linje med vinneren. (kan gi dobbelpott!).

2. SpeedFreaking hvor høyeste toppfart blir premiert. Friseiling så lenge man orker med innregistering og loggføring hos arrangøren. Vi låner ut GPSér til de som ikke har selv (kyndig cntraltdelete funksjonærer nullstiller alle GPSér før start). Ved ideelle forhold setter vi opp en 500 meters bane og seiler etter internasjonale regler så vi kan få satt nye norske rekorder. Vi inviterer gjerne kitere som mener de har farta i orden til å måle hastighetene sine også.

Det legges opp til at man skal kunne delta i begge klasser, med unntak ved ideelle forhold hvor rekorder på bane skal verifiseres.

Sted og tid er avhengig av værmelding. Email og SMS varsling en uke før start, alternative måldatoer blir offentliggjort så snart vi har satt opp en potensiell stedsliste. En ukes nedtelling på gode værmeldinger med siste kansellasjon inntil 24 timer før start. Vi ser for oss en nedre vindgrense på 8 m/s før vi tar opp kampen mot camberinducere og nedhalstau.

Hvis du vet om en egnet plass er det bare å raske med seg kamera, ta noen bilder når det blåser friskt, tegne inn ideell vindretning på et kart med forståelige avstander på og maile oss. Husk å oppgi navn og kontaktopplysninger. Den som kommer med forslaget til den rette plassen og det blir stedet vi seiler fortest i 2006 vinner et F2 speedbrett eller et Fanatic kite speedbrett.

Vi tar 300 kroner i startgebyr. 100 kroner går til utlåns GPS fondet, resten er cash premier til deltakerene. 50% til vinnerene og resten til fordelt på de tre neste plassene. I tilegg vil premiebordet bestå av produkter fra F2, NorthSails, Dakine og Smith Optics som trekkes fritt blant deltakerene. Det blir ingen klassedeling, men vi forbeholder oss retten til å gi noe hyggelig om noen deltakere er spesiellt unge, kvinnelige eller skikkelig gamle.

F2 , North Sails, North Kiteboarding og Fanatic Kiteboarding har alle rekordutstyr i sine samlinger. Vi tilbyr deg gratis testing av speed og slalomutstyr på windsurf og kite under arrangementene. Da får du erfart hvor fort du kan seile på optimalt rigget utstyr du også.

Hvis du vil oppleve lukta av svidd saltvann til våren, må du maile oss mobiltelefonnummeret ditt så du kommer på varslingslista. Vi må vite antall deltagere av sikkerhetsmessige grunner, så påmelding er viktig!
Send mail. I Subject/Emne må det stå: SPEEDFREAK

Srfsjefen på utstyret til Dunkerbecken…

7 thoughts on “SrfSnoSk8 Freak of Speed by F2 and North Sails

  1. Men Formula brett ? Langdistanse på småbrett mot formula.
    Kan det være noen sjanse da?
    Jeg er med når det blåser over 15m/s.

  2. Hvor (mange)? Noen så kan si noe om hvor konkuransene sannsynligvis kommer til å bli avholdt og antall konkuranser.

  3. Orkan hele neste år, overalt! Det er meldt full orkan hele neste år, så vi regner med å konkurrere hver dag. Skulle imidlertid ikke dette slå til, skal vi ha 4 skikkelige arrangementer. Sted kommer jeg tilbake til når forslagene kommer inn. Regner noen har lyst til å vinne F2 brettet? (Les invitasjonen en gang til) Mulig vi inviterer til speedtrening i tilegg. Vi begynner å følge været så snart isen går. Det er utvilsomt lavest luftmotstand i den kaldeste perioden for noen av oss. Takk for påmeldingene så langt, gøy å se så mange gamle superseilere har tenning på dette her! Her blir det alt fra jente(r) med trøkk i spilene til ulver fra gamle dager, som har utkjempet stålsinte slag på saltvann både under Milk og i Funligaen… Nå gleder jeg meg ennå mer!

  4. Slalom 42 En presisering. Dette er ikke en Slalom 42 klasse. Vi kaller ikke inn til SrfSnoSk8® Freak of Speed om det er fare for at man må holde seil over 7m2. Vi har ingen ønsker om å komme i konflikt med en eventuell NBK Slalom42 klasse hvor de har lavere vindgrenser. Freak og Speed er speedseiling i to former. En sosial med fellesstart og folkelig startkaos hvor alt går, men går fort. (Jeg håper å unngå 8 talls baner). En superhissig egosession hvor speedseilingen er i fokus. Rekorder skal settes og du lærer forskjellen på fort og veldig fort. M.A.O Dette er gammal moro med ny teknologi…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *