NILS tester 06 North Sails ICE med skinny..

Jeg fikk Ice 5.3 i går og dro straks til Storesand/ Drøbaksundet for å teste det. Forholdene så ikke særlig bra ut da jeg kom, men jeg rigget ihvertfall seilet.

Jeg hadde fått med meg North’s nye skinny mast fra Martin. Hadde egentlig foretrukket 400 masten, det var den jeg var vant til fra min 5.3 instinct, men det skulle vise seg å bli meget bra med 430. Jeg dro bra med nedhal noe som gjorde at seilet ble veldig løst i toppen, løsere enn instincten. Vinden kom selvfølgelig og jeg dro ut. Det blåste ikke veldig mye så jeg hadde lite uthal. Utpå var det rett opp på plan, utrolig tidlig, men det ble i første gir. Med en gang vinden økte en smule kom andre, tredje og til og med femte gir. Seilet ga fra seg utrolig mye. Veldig stabilt, men samtidig lekent og lett. Om det var skinny masten som hadde noe med oppførselen til seilet å gjøre er vanskelig å si uten å ha testet med taper masten jeg har vanligvis brukt. Lettheten hadde nok ihvertfall å gjøre med 100% karbon i 430 utførelse.
Seilet skal være en videreutvikling av siste superstar, men den har ikke jeg seilt noe særlig. I forhold til instinct hadde Ice like mye trykk, men mer lekent. Det kommer nok litt av at det er smalere enn instincten. Også syntes jeg at bommen er mye mer horisontal på Ice enn på instincten, uvant i begynnelsen, men veldig bra etterpå.
Det blir spennende å høre hva de andre på teamet sier om Ice, men jeg kan ihvertfall ikke vente til neste legg på vannet…

Mvh

Nils Halden

Team Freewave Srfsnosk8

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *