Historie leksjon med Mike Olson.

Mike Olson? Hvem er det?? Hvis vi slenger ut en påstand om at han er det moderne snowboardets pappa, treffer vi ikke langt unna bullseye.

Hvis du spør en gjennomsnitts snowboarder om hvilke personer og brettmerker som har betydd mest for sporten gjennom tidene, er det lite sannsynlig at noen vil nevne Mike Olson. Dette er både spesielt og synd. Spesielt synd siden han har vert først ute med nesten alle innovasjoner som har tatt brettindustrien dit den er idag.

Mike startet “Mervin Manefacturing” helt på begynnelsen av det glade åttitallet og leverte da som nå særegenheter som skiller seg ut fra alt annet. Alt fra design til tekniske løsninger er fremdeles den dag i dag i en egen kategori. Mike har blant annet funnet på Cap konstruksjonen, den moderne innsvingen, Tri-axialt fiberglass, inserts…og masse mer. Det helt siste sinnsyke(?) påfunnet hans er noe som han kaller “Magne-Traction”. Er du nysgjerrig på å finne ut hva dette er for noe, kan du klikke på linken nederst eller vente på at vi lager en artikkel om saken.

Transworld har laget et ganske langt intervju med Mike som aldri har blitt publisert i sin helhet. Alle som er over middels interessert i snowboard burde lese dette. Det ligger mye sjel i denne delen av kultur arven.

Hele intervjuet kan du lese her.

One thought on “Historie leksjon med Mike Olson.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *