Junior

Windsurfing er en trygg idrett for alle barn så lenge, man har en god våtdrakt, flytevest og solkrem.

De superlette oppblåsbare riggene som vi introduserte i 2016 gjør windsurfing til den ultimate familieaktiviteten. Junior får utfordret balanse, koordinasjon og motorikk. Resultatet av tidlig introduksjon til lek med vær, vind og vann er trygge småtasser som tar med seg respekten for havet og gleden i å bruke naturen i all slags vær.

“De siste årene har salget av barne & junior rigger eksplodert. Fra praktisk talt null på 2000 tallet til et jevnt salg på rundt 200 rigger i året er en trend vi er superstolte av. Hvorfor? For nå finnes det tilpasset utstyr som gjør windsurfing lett å lære, trygt å gjøre og veldig moro for barn”.

Vi har lang erfaring med utstyr til barn og opplæring.

Siden 2004 har vi hatt 100vis av barn og unge på kurs og arrangert en rekke Rookie Windsurfing events. Skolevirksomheten vår i Oslo og Stavanger gir oss jevnt med erfaring både pedagogisk så vel som hvilke løsninger som fungerer best. Vi har enkelt og greit mer praktisk erfaring enn alle andre surfesjapper i å anbefale riktig utstyr for de unge seilerene.

Brettguiden for nybegynnere og juniorer langs Norske-Kysten.

I Norge gjelder litt andre regler enn for barn som vokser opp steder som Hawaii, Australia eller et annet sted hvor vannet er varmt året rundt og masser av vind!

Her i landet må man regne med at det blir mye seiling i lite vind og må ha skrog- og seilstørrelse deretter.

Seil til barn.

Foreldre som tror at barna kan bruke en liten voksenrigg tar feil: Ikke prøv! Trykkpunktet, akterlik og bomfestet i seilet sitter for høyt, bommen for tykk og tung å holde, og masten er for tung og passer ikke på noen måte for en liten kropp.

Våre Ripper barne- og juniorrigger er perfekte for de letteste seilerene!Perfekt trykkpunkt og god kvalitet. Smalere bomgrep og lette master.

Fra sesongen 2016 anbefaler iRIG til alle som  ikke vil gå på kurs for å lære å seile.

Under 20 kg* 1.5 m2 fra ca kr. 2.300
25 – 35 kg* 2.5 m2 fra ca kr. 2.500
30 – 50 kg* 3.5 m2 fra ca kr. 2.800*)

Veiledende for nybegynnere.(i pakke med et brett spretter det opp en rabatt)

Leveres komplett med seil, mast, bom og masteadaptor.

Til de litt større og mer avanserte anbefaler seil som er kraftige nok til å seile skikkelig overrigget.Dette er “Top of the class”

Brett til barn og familer.

Brett til barn og ungdom (og alle nybegynnere) skal være stabile og ha en stor kjøl. Barna trenger volumet for god balanse og kjølen for å seile opp mot vinden.

De beste modellene å starte med for barn og unge under 65 kg er:

Fanatic Viper 70
Lengde: 270 cm
Volum : 150 liter
Bredde: 70 cm
Vekt: 11.9 kg
Anb.Seil: 2.0 – 10.0 m2
Kr. 13.999
Fanatic Viper 75
Lengde: 275 cm
Volum : 160 liter
Bredde: 75 cm
Vekt: 12.6 kg
Anb.Seil: 2.0 – 10.0 m2
Kr. 13.999

Juniorene som skal dele brett med andre i familien kan fint seile Viper 80 (190liter) eller Viper 85 (220 liter). Forskjellen er først og fremst at de ikke trenger så stort brett. Det litt til hinder i mye vind når teknikken er på plass, og når de seiles med de minste seilene så er det litt treigt å snu (men det kan kompenseres ved å bytte til en mindre finne). Fra 2017 kan vi også tilby Red Paddle sin windsurfer om man ønsker å kompromisse på ytelse mot å få et et allsidig “aktivitetsbrett” som både er lett å lære på såvel som at det er godt å ståpadle på.


Dagens familebrett er ekte generasjonsbrett, når teknikken er på plass kan du oppgradere og gjøre brettet like avansert som et lite brett uten kjøl! 

Du skal ikke gå til et brett uten kjøl før du seiler et stort allroundbrett i plan, i trapes, i fotstroppene avslappet og har mestret et par jibber i plan og vannstarten er i reportoaret.

Vi anbefaler alltid å tenke på hele familen når det kjøpes utstyr.
Under finner du brettmodeller vi varmt anbefaler når både barn og voksne skal bruke samme brett!

Allroundbrett som passer for ungdom og for voksne over 65 kg.

Fantic Viper 80

Lengde: 280 cm
Volum : 190 liter
Bredde: 80 cm
Vekt: 13.2 kg
Anb.Seil: 2.0 – 10.0 m2
Kr. 13.999

Fantic Viper 85
Lengde: 285 cm
Volum : 220 liter
Bredde: 85 cm
Vekt: 14.3 kg
Anb.Seil: 2.0 – 10.0 m2
Kr. 13.999
Våtdrakter.

SrfSnoSk8 har innbytteordning på juniorvåtdrakter og de minste barneriggene!

Våre butikker i Oslo & Stavanger gir innbytte på barne/juniordrakter opptil 170cm/16år og barnerigger under 2m2 (barn opptil 25kg).

Målet er at barna får utstyr som passer i hele vekstperioden. En for stor drakt er en kald og farlig drakt. Barn blir raskere nedkjølt enn voksne og trenger derfor bedre beskyttelse.

Innbytte systemet fungerer slik: Hvis man skal seile i sør Norge i juni til august kan man velge en 4 eller 5 mm hel drakt. Priser fra 1299,- til 1999,-. Den har pant på halv pris av kjøpsprisen. Brukte selges for 3/4 av ny prisen, og innbytte gjelder til de er brukt opp.

Skal barnet uti så fort det er vår eller holde på i deler av landet der temperaturen i vannet er under 18 grader, kjøper man en 5/mm hel drakt med tette sømmer fra kr. 1.499,- innbytte etter samme system. Hvis det ikke er sandbunn der man skal seile er et pa våtsko på sin plass. Viktig at de ikke er for høye (fordi disse ikke er lette å ta på seg!) Vi selger imidlertid silliconspray til de som sliter…
Link til mer om barn og våtdrakter.

Noen nyttige og veldig viktige tips for deg som skal lære barn og unge windsurfing!

 

 

KUN BARN som vil windsurfe vil windsurfe. Motivasjon er halve jobben.
VÆR NØYE. Når det gjelder utstyr og forhold. Første runde på brettet må bli en god opplevelse!
BARN UNDER 10 år, Ingenting er rett eller galt, å ha det moro er alt det handler om.
GJØR DET ENKELT. Ingen vits å diskutere vindteori med barnet før det har kjent på hvordan seilet styret brettet.
LIVLINE mellom brettet ditt og barnets, eller inn til brygga er en trygg måte å holde kontrollen på. Med junior på slep læres det å krysse veldig raskt.
KORT FINNE på brettet er viktig når den relative størrelsen mellom barn og brett er stor. Eller så klarer ikke barnet å styre brettet med den lille riggen.
BRETTET BARN skal lære på må ha en kjøl, det nytter IKKE med mamma eller pappas gamle slalombrett. Mastefoten så nær kjølen som mulig. Et SUP brett med kjøl er faktisk det letteste å lære på.
VELG RIKTIG SEILSTØRRELSE til barn er superviktig! Seilet skal ikke være et slit å få opp av vannet. iRIG er optimalt.
FOKUSER PÅ PEDAGOGIKKEN Hvis du ikke har gått på begynnerkurs hos oss betyr det ikke at junior trenger å gjøre de samme feilene som du. Spør om å få med kursheftet vi har laget til windsurfingskole.no, så du lærer bort teknikken i riktig rekkefølge. Klarer du å kombinere lek og læring fra første stund, vil junior parkere deg raskere enn du kunne drømme om :) Velges iRIG kan du se bort i fra kursheftet.

Ta kontakt med oss for veiledning og kjøp av utstyr til alle windsurfere!

Vi har holdt på med dette siden 1978!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *