Windsurfing

SrfSnoSk8 har vært den mest aktive bidragsyteren til utviklingen av windsurfingen i norge helt siden vi startet i 1978. Ingen har seilt flere typer brett og rigger, levert mer utstyr, lært flere å windsurfe, eller organisert flere eventer og mesterskap enn oss. Det vi er stolte av får du igjen i form av en kompetanse ingen andre i norge matcher :)

Jonathan_Bleikvin_SrfSnoSk8_winds
Nå er windsurfingen også blitt en god trygg & morsom familieaktivitet :) Her er Jonathan på 4år i full gang!



På våre sider om windsurfing finner du veldig mye informasjon om utstyr, våre tilbud, våre eventer og kurs, lesestoff om sporten… vi håper du liker det du ser!

De siste årene har windsurfingutstyret gjennomgått store forandringer. Sporten er morsommere og mer tilgjengelig enn noen gang. Siden 1978 har vi levert mer windsurfingbrett og utstyr enn alle andre andre i dette landet. Vi tror det er fordi vi seiler selv og engasjerer oss i alt fra å lære barn å seile, til å hjelpe våre beste seilere til å bli ennå bedre.

.SrfSnoSk8. butikkene er importører av verdens mest solgte og kjente merker. I alle butikkene finner du betjening som er oppdatert på det siste, kjenner våre produkter, og er vant til å løse utfordringene til alle typer kunder. Vi har høyest kompetanse og lengst ferdstid av alle! lngen har solgt mer windsurfingutstyr i dette landet enn det vi har!

Utvalget vårt dekker alt fra skole- og nybegynnerutstyr, hobbyseileren, til det mest radikale og teknisk avanserte utstyret som kan produseres for racing og freestyle/wave.

Enten du er ekspert eller nybegynner, hobbit, ung eller voksen, så har vi løsningen for deg.

Windsurfing har blitt mer brukervennlig.

80-talls farsotten er tilbake for fullt og 22. mai 2007 var det 40 år siden windsurfingens far Jim Drake satt sitt aller første brett på vannet i 1967.

I dag kan vi glede oss med at det har sjedd en radikal utvikling på utstyrsfronten og du behersker sporten etter noen få timer. Forskjellen på nye og gamle brett er som natt og dag.
I dag kan vi glede oss med at det har sjedd en radikal utvikling på utstyrsfronten og du behersker sporten etter noen få timer. Forskjellen på nye og gamle brett er som natt og dag.

I 2004 etablerte vi 14 windsurfingskoler langs kysten av Norge og startet med rekrutteringsarrangementer for barn og ungdom. Vi ser gode resultater av denne satsningen og vil alltid utvikle og bidra til at flest mulig får delta i denne fantastiske aktiviteten.

logo_wsrfskole

Lyst til å lære windsurfing?

Sommeren 2016 introduserte North-Sails og North Kites (under varemerke “Arrows-inflatables”) det viktigste verktøyet for å lære å seile. iRIG heter innovasjonen og det er med litt stolthet å kunne vi kan ta æren for at idéen vår ble en realitet. Teknologiutviklingen kitesurfing har stått for gjorde det endelig mulig å lage en rigg/seil konstruksjon som veier minimalt og som “tvinger” brukeren til å sette hendene sine på rett sted.

Fra 2017 er da metoden for å lære å seile radikalt forandret. iRIG er nøkkelen, mens av brett står du nå friere i valget fordi den kan festes på det aller meste. For å oppnå resultater raskest mulig og oppleve en god utvikling skal du velge ett brett med stor kjøl og liten finne. Det mest solgte alternativet er Fanatic Viper. Inn fra sidelinjen med Ståpadlebrettene er det imidlertid også ett brett som vi mener er en utmerket og ennå mer allsidig løsning å vurdere. Red Paddle sin “windsurfer” er teknologisk i en egen klasse blant ståpadlebrettene. Det er noen der ute som ser fordelen i å kunne ståpadle brettene sine i tilegg til å seile og da er denne kombinasjonen uslåelig. Bonusen at alt går i en trillebag på på 15 kg er rett og slett fantastisk (de fleste ståpadlebrett må pumpes opp før bruk).

Det er viktig å understreke at når terskelen for å lære windsurfing er blitt så lav så er også avstanden mellom høy ytelse i mye vind og brukervennlighet for de aller fleste økt. iRIG lar deg lære grunnleggende teknikk på egenhånd, men den vil ikke være motoren som lar deg feie avgårde i 30 knop som en godt utviklet windsurfer. Så når det er action og hastighet som frister vil du raskt skaffe deg en konvensjonell rigg for videre progresjon. Så er det opp til deg å lure på om du er best tjent med å kjøpe en iRIG og holde på med den på egenhånd eller om du vil starte med kurs og den tradisjonelle metoden å lære windsurfing. Jeg tipper prisen blir omtrent den samme om du selger iRIG seilet brukt etter en sesong eller to. De fleste windsurfing og seilforeningene tilbyr ulike typer kurs.

Vi har også iRIG i utleie, men brett må du ha selv. Fordi iRIG veier ca en kg /oppblåsbar kan vi anbefale seiling ned til 4 års alder. I andre enden av aldersskalaen hvor det finnes noen kropper som har erfart at de tradisjonelle riggene er blitt for tunge å få opp av vannet, er iRIG verktøyet som vil få dere på vannet igjen. iRIG er bare en luftfylt dings med kraftig dacron utenpå, så det er umulig å skade seg på riggen og vil du padle hjem fra feil side av fjorden er det bare å slippe ut lufta og bruke seilet som pute.

SrfSnoSk8 har egne skoler og webside for kurs, opplæring og skoler, på grunn av iRIG introduskjonen vil disse sidene endres til å handle mer om iRIG og mer omm trinn 2 for en windsurfer i utvikling.(work in progress…)
Link kurs og opplæring windsurfing

Så litt informasjon til dere som “seilte på 80 og 90 og 2000 tallets brett og rigger” 

Kort fortalt har brettene blitt bredere og kortere. Ikke bare nybegynnerbrettene, men også de mest avanserte. Denne formen gir brettet et større bruksområde. Supertidlig planing (vi kan feie avgårde i 20 knop og selv i bris på bare 3-4 m/s). Vekten på skroget er halvert, et begynnerbrett veier i dag bare i overkant av 10 kilo. Brettet er mellom 70 og 90 cm bredt (og ca. 280 cm langt). REVOLUSJON! Alt dette fordi motoren/riggen er så retningsstabil at avstanden mellom finne og rigg er mye kortere. Forenklet forklart er det arealet under beina dine definerer bruksområdet til brettet så – samme areal i et kortere brett blir nødvendigvis et bredere brett. Ta en prat med oss om du vil lære mer om hvorfor, hæ og hvordan.

De fleste seil er i dag bygget av monofilm (gjennomsiktig polyester film). Det gjør seilene lettere i vekt og stivere enn gammeldagse dacron-seilene (vevet polyester duk). Mastene er 2-delte,  som forenkler transport og oppbevaring. De er laget i glassfiber/carbon-epoxylaminerte konstruksjoner. Lette, sterke og viktigere enn noen gang.

Aluminiumsmaster er helt borte (unntatt til barn, hvor rørene er tykkere) fordi de tynne spenstige mastene viste seg å bli veldig farlige etter noen års bruk i saltvann. IKKE SEIL MED ALUMINIUMSMAST om du fremdeles har en fra 80 tallet. Den kan “eksplodere” rett i ansiktet ditt.

Du husker kanskje det største irritasjonsmomentet ved seiling på 80-tallet – da bommen bare “hang og slang”. Dagens solide hurtigkoblingsystem har eliminert dette problemet. Riggen kjennes ut som en komponent, ikke tre stykk med hver sin agenda.

I 2006 satte vi rekord med 54 barn og ungdom på Rookie Windsurfing arrangementet på Solastranden.
I 2006 satte vi rekord med 54 barn og ungdom på Rookie Windsurfing arrangementet på Solastranden.

Les mer om windsurfingens historie og de forskjellige disiplinene på våre Windsurfing event sider. [Link]

En annen interessant historie på nettet er “The Story of the Orginal Windsurfer”. En webside dedikert til starten av sporten. [Link]

orginal_windsurfer

Skjekk ut litt om “past & future” for windsurfing.

Du kan også kjøpe filmen her: [Link]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *